חיים חדשים - תוכנית 1257 - איך רעיונות מתפשטים?
+תקציר השיחה
איך רעיונות מתפשטים |
||
רעיונות ורצונות עוברים בין אנשים כמו חלקיקי מידע אחרים, למרות שקשה לראות איך זה קורה. נושאים מרכזיים בתכנית:
|
||
+תמליל השיחה
אורן: מספר התוכנית שלנו היום הוא 1257, ואנחנו נרצה ללמוד מהרב לייטמן איך רעיונות מתפשטים בין בני אדם, האבולוציה התרבותית שלנו, אם אפשר לקרוא לזה כך.
טל: היום אנחנו הולכים לביולוגיה האבולוציונית שחקרה בעצם איך מתפתח האדם מבחינה גנטית. בסביבות שנות ה-70 התפתח מודל אחר שאמר, שחוץ מזה הגנים שלנו משכפלים את עצמם ובעצם רוצים שואפים להתפשט מדור לדור, גם התרבות שלנו, רעיונות, יחידות מידע שהם קראו להם "ממים" כמו גנים, גם הם מתפשטים ממש כמו בהדבקה בין אדם אחד לשני, ממש כמו וירוס, שיחידת מידע רוצה להדביק את עצמה, לשכפל את עצמה בין בני אדם.
בניגוד למה שחשבנו לפני כן אולי, שאנשים פשוט מסבירים ומשכנעים אחד את שני ברעיונות. כאן אומרים הביולוגים האבולוציוניים, שהרעיות עצמם הם כמו וירוס מעוניינים לעבור לנשאי שלהם, ושאנחנו כמו נשאים כאלה של וירוסים מחשבתיים ורעיונות, והם קופצים כך מאדם לאדם ומתפשטים באנושות.
מי מחייב אותם?
טל: זו בדיוק השאלה. הם בעצם אומרים, שיש להם כאילו מין תוכנה משל עצמם. כמו וירוס שמתפשט ביולוגית, גם רעיונות הם כמו וירוס שמתפשט בין אנשים מתוך איזה רצון לשרוד. הישרדות.
זה על ידי רצון שבכל אחד ואחד מוירוסים האלה, או שיש תוכנה כללית שהיא זורקת אותם בין כולם ו..?
טל: זה מה שחסר לדעתי בתיאוריה הזאת.
בסדר.
טל: מבחינתם אין שום סדר לעניין, אלא פשוט כמו הברירה של דרווין שיש איזה התפתחות מקרית כזאת, כך אותו דבר גם מבחינת התרבות והרעיונות של בני אדם. אז את זה בדיוק אנחנו רוצים לשאול אותך. כל קודם כל מה זה הדבר הזה שלרעיון יש איזה חיים משל עצמו, הוא מתנהג כמו וירוס, איך זה יכול להיות?
למה שמידע אחר כן עובר בין בני אדם, ורעיונות לא? זה סך הכול נתונים, חלקיקי מידע כן? הם רשומים באיזה מקום על משהו, ולכן עוברים ממקום למקום. אולי אנחנו לא יכולים לאתר את הנושא, ביט אינפורמציוני איך הוא עובר מאחד לשני. איך מחשבות עוברות מאחד לשני, רצונות. אנחנו אומרים, אנשים שחיים קרוב זה לזה, הם מוסרים בצורה כזאת שאיכשהו הפנימיות עוברת מאחד לשני. על ידי מה, איך? אבל ככה אנחנו רואים שזה קורה.
טל: זאת השאלה, על ידי מה? האם באמת רעיון הוא כמו וירוס שיש לו תוכנה פנימית משל עצמו, שהוא מחפש לעבור מאדם לאדם בפני עצמו?
כן ודאי. סך הכול כל הטבע הוא כולו רצון, ואז רצון הזה הוא עובר מאחד לשני, מאחד לשני. הוא יכול להדביק מעצמו עוד הרבה אנשים. כמו וירוס אחד מאדם אחד יכול להדביק אלף אנשים ולא יקרה לו כלום. הוא עושה כזאת אפליקציה.
טל: זאת אומרת, שיש ממש רעיונות באנושות שקיימים בגלל שהם הצליחו להדביק הרבה מאוד אנשים?
כן.
טל: מה גורם לרעיון להצליח להדביק הרבה אנשים, לעומת רעיונות שלא מצליחים?
אם הוא ממלא רצונות של כל אחד ואחד, אז ודאי שהם שמחים להידבק ממנו.
טל: זאת אומרת, שאם יש רעיון שגורם לי להרגיש טוב, שגורם לי להרגיש ממלא אותי..
אז את "קונה אותו" מה שנקרא. את אפילו מושכת אותו, קולטת אותו.
טל: ואמרת קודם שאולי יש איזו תוכנה כזאת שהיא מפזרת את הוירוסים האלה. מה בעצם המקור?
המקור זה הרצון לקבל, רצון ליהנות מקיומי, מחיים שלי, זה מה שמעורר אותי לראות בכל מקום על ידי מה אני יכול להצליח, להרוויח, ליהנות.
טל: אז אני רוצה שתעשה לי רגע סדר. אנחנו בני אדם, אנחנו יודעים שיש לנו גנים שקיבלנו אותם מדורות קודמים ולא בחרנו בהם, ומצד שני עכשיו גם מבינים שיש לנו אותם ממים, רעיונות, מחשבות, תרבויות, שגם בהם נדבקנו אולי מהסביבה או קיבלנו אותם מהדורות הקודמים.
זה אותו דבר. גם גנים גם ממים זה אותו דבר, זה חלקיקים אינפורמטיביים שאנחנו רוצים לעשות מהם כל מיני אפליקציות, בגלל שאנחנו רצון לקבל בסך הכול.
טל: והם בעצם שולטים בנו היית אומר?
ודאי, כי אני לא רוצה שום דבר חוץ מלהנות, והם באים, ואני מרגיש שאני יכול ליהנות על ידם.
טל: עכשיו, מה קורה שאני מדברת עם מישהו אחר והוא מספר לי כל מיני מחשבות שלו, דעות שלו.
אז הרצון לקבל שלך האגואיסטי קולט, מה אני יכול לקבל ממנו כדי למלא את עצמי, כדי להצליח קצת יותר. את זה את קולטת, ודברים אחרים את לא קולטת.
טל: זאת אומרת, הוא לא בהכרח ידביק אותי בכל המחשבות והרעיונות שלו?
לא, את צריכה להיות פחות או יותר מכוונת לקליטה.
אורן: אם הבנתי את מה שהסברת עד כה, בתוך כל אדם יש איזה מנוע כזה פנימי, שקראת לו "רצון ליהנות", שהוא רוצה ליהנות.
כן, כל חי.
אורן: כל יצור בכלל. כל יצור רוצה ליהנות.
כן.
אורן: חוץ מזה יש לאדם עוד שני מטענים אינפורמטיביים, אחד זה הגנים שלו, ושניים זה הרעיונות, הערכים, הממים שלו. אז יש לי מנוע בסיסי שהוא רצון ליהנות, מצד אחד לרשותו עומדים גנים, מצד שני לרשותו עומדים ממים, רעיונות, ועכשיו מה קורה? הוא כאילו סורק כל הזמן, מה קורה עכשיו?
אני לא יודע גנים, ממים, את זה אתם מחלקים מתוך התפיסה החלקית שלכם. אני יודע שרצון לקבל הוא מחפש מאיפה הוא יכול לקבל את כל הנתונים שעל ידם הוא יכול ליהנות.
אורן: ואם הוא נתקל באיזה רעיון חדש?
אז הוא קולט אותו.
אורן: איך הוא קולט אותו?
נכנס במגע עם אותו נושא, עם אותו האדם זאת אומרת, כן? ורוצה לקבל ממנו את הרעיון.
אורן: את הרעיון החדש הוא שופט מתוך אותו מנוע פנימי של רצון ליהנות?
מה יש לו עוד חוץ מזה? כלום.
אורן: אם עכשיו הייתי מספר לך על רעיון חדש, באיזה כלים היית שוקל אותו?
הייתי מודד איך אני יכול לקחת את זה לעצמי, האם זה מתאים לי כדי שאני אמלא את עצמי בתענוגים.
אורן: זאת אומרת, "הבוס" אם נקרא לו פה ככה של כל תהליך רכישת הרעיונות ופיזור הרעיונות, זה הרצון העמוק ביותר של האדם פשוט ליהנות מהחיים?
נכון.
אורן: ולכן אמרת קודם משפט יפה, שהרעיונות שמתפשטים, הם הרעיונות שממלאים את הרצונות של האנשים.
כן.
אורן: אוקיי.
טל: האם הטבע מעוניין שאנחנו נפיץ אחד לשני כל מיני כאלה רעיונות, מחשבות, תפיסות?
כן, הטבע מעוניין שאנחנו נתחבר זה עם זה, ונמסור מזה לזה כל מיני רעיונות, מחשבות כמה שיותר.
אורן: למה?
כי על ידי זה אנחנו מגיעים למנגנון אחד אינטגרלי.
טל: אבל הרעיונות האלה יכולים להיות רעיונות טובים ונכונים, ויכולים גם להיות רעיונות שיקרים והרסניים. איך הטבע מנהל את זה כך שאנחנו באמת נעביר אחד לשני את הרעיות הנכונים?
זה הכול האגו שלנו כך מנהל אותנו.
טל: אנחנו רואים בהיסטוריה שהיו הרבה רעיונות שמאוד תפסו. נותנים לדוגמה את הרעיון של הא-לוהות, שזה משהו שמדור לדור מעבירים את זה אנשים, והוא מאוד מאוד תפס.
כי הוא גלובלי, הוא מדבר על כל החיים, על כל הטבע, ולכן הוא כביכול כולל את כולם.
טל: אוקיי. ולכן הוא גם הועבר מדור לדור, כי יש בו משהו שנותן לאדם איזשהו מילוי, נותן לו איזשהו ביטחון.
אחיזה בקיום.
טל: והוא אחד הממים המוצלחים. גם נותנים כדוגמה של כל החוקים של היהדות שהם באמת הצליחו להעביר אותם כך מדור לדור, וזה משהו שהם רואים כדוגמה מאוד חזקה של תרבות שממשיכה ושורדת.
כן.
טל: למה אתה חושב שדווקא זה שרד עד ימינו? זה בגלל שזה כתוב, ששימרו את זה?
תראי, מה שאני אגיד אולי זה לא יהיה כל כך מקובל עלייך, אבל זה מפני שיש תוכנית עליונה שככה זה יקרה, פשוט מאוד. שעל ידי התוכנית העליונה הזאת, האנושות בסופו של דבר צריכה לקבל את היחס הזה לחיים, להטבע, לעצמם, כמו שכתוב על זה בחוכמת הקבלה.
טל: אז אם יש לנו את ההבנה הזאת שאנחנו מדביקים ומודבקים כל הזמן מרעיונות ומרגשות אגב, וכל הזמן אנחנו משפיעים אחד על השני, אז מה אנחנו צריכים לעשות עם ההבנה הזאת, עם הידע הזה?
לממש. להגיע למצב להיות "כאיש אחד בלב אחד". "כל ישראל חברים". שכל העולם יהיה מחובר לזה, שנקים מנגנון, מערכת כזאת שכולנו נכנסים בתוך הטבע העגול.
טל: אחד הדברים שבעצם שקראתי שזה היה מעניין, שהחוקר שבעצם כתב את התיאוריה הזאת הוא אומר שהוא מזהה שרוב הרעיונות וגם הגנים וגם הממים הוא אומר הכול היה מאוד אנוכי, מאוד אגואיסטי, ולדבריו בעצם הרעיון האלטרואיסטי הוא דבר שעוד לא קיים בעולם שלנו.
הוא קיים, לעשות מכולנו עגול. לשייך את עצמנו לטבע האינטגרלי, זה יהיה הרעיון האלטרואיסטי, כי אז אני לא אומר מי יותר ומי פחות, אין כאן איזה חלוקה לרמות, ולפירמידות, ולקוביות וכן הלאה, אלא כולם שווים ונכללים כאיש אחד בלב אחד.
טל: האם הרעיון שלדעתך הוא מתפשט בקלות, או קשה לו להתפשט באנושות.
הוא אנטי אגואיסטי, ולכן קשה לו להתפשט.
אורן: למה? למה קשה לו להתפשט?
כי אז אני צריך לבטל את עצמי כלפי אחרים, ולקבל את האחרים כמו שלקבל את עצמי, ולא להרגיש ולא לחשוב על אחרים פחות ממה שאני חושב על עצמי.
אורן: הרעיון הזה הוא דוחה את האדם?
כן, ודאי.
אורן: אז אין לו סיכוי להתפשט. כי הסברת לי קודם שהרעיונות שמתפשטים, זה הרעיונות שממלאים את הרצונות של האנשים.
נכון.
אורן: אז יוצא שאתה מדבר על הרעיון האינטגרלי. האם אפשר לקרוא לו כך, "הרעיון האינטגרלי"?
רעיון אינטגרלי, רעיון אמיתי, אבל לא מקובל על בן אדם.
אורן: אם הרעיון האינטגרלי יתפשט, איך ייראה העולם שלנו?
העולם שלנו ייראה כעגול.
אורן: מה זה אומר עולם עגול?
שכולנו שווים, שכולנו מחוברים, כי אין אחד במשהו שונה לאחרים. שכולנו נכנסים לכזאת מערכת שאנחנו רואים אותה כמערכת עגולה, ואז פשוט נמצאים כאיש אחד בלב אחד.
אורן: נגיד, הרעיון של להיות שווים. אני לא רוצה להיות שווה לאחרים, אני רוצה להיות יותר מאחרים, אז ברור שהרעיון של להיות שווים לא יתפוס אצלי. נגיד שאתה או אנשים שחושבים כמוך יספרו לי, "שמע, יש לנו רעיון שאם בני האדם יהיו שווים, אז יהיה פה טוב". אני לא רוצה להיות שווה, אני רוצה להיות מספר אחד. אז כאילו הרעיון שיושב אצלי בראש הוא שונה מהרעיון שאתה אומר לי, "תשמע, בוא תתקדם אליו". אז איך הרעיון הזה יתפשט? הוא לא יתפשט.
אם אתה עומד מול צרות גדולות חס ושלום, ואתה רואה או שאתה נכנס לחיבור האינטגרלי עם האחרים, או שאתה נכנס לצרה גדולה מאוד, אז אתה שוקל. כי אתה סך הכול רצון ליהנות, אז אתה שוקל מה כדאי לי, את זה או את זה.
אורן: אם הייתי שואל אותך, כשאתה מסתכל על העולם של היום, איזה רעיון שולט היום בעולם?
רעיון קפיטליסטי. כמה שאני מרוויח יותר על פני האחרים, מתקדם, ומשאיר אותם אחרי. רצוי שאהיה היחידי בשליטה, בעושר ובכול.
אורן: איזה רעיון צריך לשלוט בעולם מחר, אם נהיה מפותחים יותר מבחינה אבולוציונית?
שאנחנו רואים שהטבע הוא עגול, אינטגרלי, גלובלי, ואנחנו צריכים להתכלל בהטבע הזה, ולהיות שווים בהתאם למערכת.
טל: אנחנו רואים היום בעולם שיש אנשים שהם מובילי דעה. למשל בתחום האופנה, מה שיוצא מאיטליה כולם אחר כך מחקים את זה, ולא משנה עד כמה זה מגוחך וכולי. אז מי בעצם מוביל ומוליד רעיונות בעולם שלנו?
אני לא יכול להגיד. בעיני זה בא מתוך המערכת הפנימית של הטבע, ואנשים לא מבינים מאיפה זה בא, אבל זה נקלט, ללא שום קשר ודאי לרעיון אופנה או משהו אחר. אני מדבר על התפתחות האנושית, התפתחות החברה האנושית באה מתוך הטבע.
אורן: למה אתה מתכוון, הטבע שותל לנו בראש רעיונות?
ודאי, אלא מי אנחנו, אם לא יצורים שצמחו מתוך הטבע. מאיפה נולדת, לא מהטבע?
אורן: נולדתי מאבא שלי ואימא שלי, מהם הגיע אלי המטען הגנטי הספציפי שלי.
כן.
אורן: אני מניח שהחינוך שקבלתי, הסביבה שבה גדלתי עיצבה את התפיסה הרעיונית שלי, נתנה לי ערכים, רעיונות, תרבות וכן הלאה. נראה לי שזה שילוב בין הנתונים המולדים לבין הנתונים הנרכשים מהתנאים הסביבתיים שלי. אתה מוסיף לזה היבט נוסף, אתה אומר הטבע שותל במוחו של האדם.
אני לא מוסיף לזה היבט נוסף, אני תולה את זה בהיבט היחידי, שזה הטבע ששולט בכול, וכך יצר אותך.
אורן: שאלתי אותך איזה רעיון שולט היום בעולם, איזו מחשבה? אמרת לי הרעיון הקפיטליסטי. שאם אני אהיה מספר אחד יותר מכולם, ארוויח מכולם, יהיה לי הכי טוב. מאיפה בא לאדם או לאנושות הרעיון הזה, גם מהטבע?
מהאגו שהטבע פיתח בתוך האדם. מדומם, צומח, חי, יש עוד רמת המדבר, ששם שולט האגו.
אורן: אז נכון לומר שהטבע שתל את הרעיון הקפיטליסטי במוחו של האדם?
כן.
אורן: הרעיון הבא שאמרת לי שצריך להתפתח, זה הרעיון האינטגרלי. זו מין רמה מתקדמת יותר בתודעה של האדם?
כן.
אורן: אז שהטבע ישתול גם אותה, למה הוא לא שותל?
כי אנחנו צריכים להגיע לזה בהכרתנו.
אורן: מה זה אומר, להגיע לזה.
שאני ארצה שזה ככה יהיה.
אורן: למה?
אחרת אני אישאר בדרגת אדם, לא אדם, אלא בהמה. בטבע יש ארבע רמות, דומם, צומח, חי, מדבר. דומם, צומח וחי הם נמצאים בהטבע, אנחנו רואים שהם נפעלים על ידי הטבע בלי לשאול אותם. דרגת המדבר, דרגת האדם היא יוצאת מדרגת החי, אבל ההבדל שאדם בעצמו קובע מה הוא רוצה להיות. הוא נשאר אותו חיה, אבל בהתנהגות שלה, ביחס שלה להטבע הוא קובע מה אני רוצה להיות. זאת אומרת, יש כאן בחירה חופשית באדם לאיזה כיוון להתפתח, איך לחיות, איך להיות, זה מה שאדם מקבל. מקבל חופש בחירה, ונמצא בזה. אם אנחנו נגיע למצב שאנחנו בוחרים, אז אנחנו נהיה בני אדם. ובהתאם לעד כמה שאנחנו בוחרים את הדרגה הבאה להיות בטבע אינטגרלי, זה יקבע עד כמה שאנחנו בני אדם. אחרת "כולם כבהמות נדמו", לא יוצאים מרמת חי.
אורן: מה יש ברעיון האינטגרלי, שהוא מקפיץ את האדם לאיזו דרגה התפתחותית גבוהה יותר. למה דווקא הרעיון האינטגרלי מעלה את האדם קומה?
הרעיון האינטגרלי הוא קושר את כל כוחות הטבע, כל רמות הטבע לשורש שלהם, לשורש רוחני, לכוח הפנימי של הטבע.
אורן: הכוח הפנימי הזה קשור למחשבות שרצות לאנשים בראש, לרעיונות שמסתובבים להם במוח?
כן, משם נובע הכול. מאותו כוח העליון יש לנו מחשבות, רצונות, כל הגורל שלנו, הכול נמצא ממנו.
אורן: עכשיו זרקת לדיון את הביטוי "כוח עליון". כמו שאמרנו קודם, אם אנחנו מסתכלים על ההתפתחות האנושית לאורך ההיסטוריה, אחד הרעיונות שתפסו הכי חזק, זה הרעיון של א‑לוהים. א-לוהים זה אחלה רעיון, תפס חזק, מיליארדים מתחברים לרעיון הזה.
כן.
אורן: ועכשיו אמרת, כוח עליון שנמצא בטבע.
תקרא לזה "א-לוהים", מה זה חשוב. כוח עליון שהוא שליטה עליונה, רעיון העליון, כוח עליון שהוא שולט בטבע. והוא הראשון, והוא מייצר את הטבע, מייצב את הטבע עם כל הרמות שלו.
אורן: הרעיון האינטגרלי במהותו, הוא רעיון דתי?
אני לא יודע מה זה דתי.
אורן: א‑לוהים הוא רעיון דתי?
לא יודע מה זה דתי.
אורן: יש אנשים שאומרים שהאדם המציא את א‑לוהים, כדי שזה ישרת את האינטרסים שלו.
יכול להיות.
אורן: יכול להיות, רעיון.
כל אחד לעצמו.
אורן: כן בדיוק.
כמו תרח ואברהם.
אורן: היה לי איזה אינטרס המצאתי א-לוהים, כי זה משרת לי את הביזנס שלי. אבל בוא נשים את זה רגע בצד. למה, זה רעיון. אני שומע ממך שהרעיון האינטגרלי הוא קשור לכוח עליון בטבע, לכן אני שואל, האם הרעיון האינטגרלי הוא דתי או לא דתי?
אני לא יודע מה זה דתי. הרעיון האינטגרלי קיים בטבע, מפני שכל הטבע זה מערכת אינטגרלית. אני מתייחס לזה בצורה מערכתית. הטבע כולו הוא אינטגרלי, ממש כך, איזה כדור שבתוכו קיים הכול, והכול קשור זה לזה. וכמה שאנחנו חוקרים חוקי הטבע באסטרונומיה ובגיאולוגיה ובמה שאתה רוצה, אנחנו רואים שהכול קשור זה לזה בצורה אינטגרלית. לכן אני אומר החוק האינטגרלי הזה תקרא לזה "א-לוהים", תקרא לזה "דתי", אני לא קורא את זה בצורה כזאת, אני אומר שזה "כוח העליון" שהוא הכולל הכול.
טל: למה אם זה הכוח העליון וזה הטבע, האנושות כל כך מלאה ברעיונות ההפוכים?
כדי לחקור ולהגיע למצב, שדווקא הכוח הזה הוא העליון היחידי. תמיד אנחנו מגיעים לאיזה החלטה מצורה הפוכה, ולכן אנחנו בנויים בצורה האגואיסטית שהיא סותרת לגמרי את כל הרעיון הזה הא‑לוהי והיחידי, אלא כל זה כדי דווקא להכיר אותו מהיפוכו.
אורן: יוצא שהטבע שתל במוחו של האדם את הרעיון הקפיטליסטי, האגואיסטי, כדי שדווקא מתוכו האדם יפתח הכרה ברעיון שהוא בדיוק הפוך ונעלה ממנו, הרעיון האינטגרלי.
כן.
טל: אז אנחנו בעולם שלנו היום, מגיעים כבר למצב שאנחנו מבינים שאנחנו במבוי סתום, ואנחנו לא יודעים איך להתנהל עם המשברים.
מצוין. בזמן מצוין אנחנו חיים. שאנחנו מתוך הבלגן הזה שאנחנו חיים, ולא יודעים איפה ימין ושמאל, ומה לעשות והכול, זה הזמן כדי לגלות את כוח האיחוד.
טל: מה יאפשר לנו לברוח מכל הרעיונות האגואיסטים ששולטים בעולם שלנו היום, לרעיון חדש. איך נברח מזה?
ייסורים.
אורן: יש לך משהו להציע שהוא פחות כואב?
וירוס קורונה, למה לא?
אורן: לא. אתה בונה על זה שרעיונות מתפשטים רק כתוצאה מזה שהאדם סובל, ואז הוא.
ודאי, ודאי. האדם הוא אגואיסטי, אחרת הוא לא יזוז ממקום.
אורן: והחכמה הזאת של הקבלה, במה היא יכולה לתרום להתפתחות הרעיון האינטגרלי בעולם?
היא תראה לנו את הדרך.
אורן: אז היא תוכל לחסוך לנו סבל וייסורים?
ודאי, כי היא מסבירה לנו מה אנחנו צריכים לעשות, כדי לגלות את הרעיון האלטרואיסטי, לגלות את האחד, יחיד, מיוחד, "אין עוד מלבדו" אותו כוח העליון.
טל: אם אנחנו כל הזמן מדביקים אחד את השני ברעיונות ומחשבות, אז האם אנחנו יכולים גם להדביק אחד את השני ברעיונות הטובים, ברעיון האינטגרלי?
אדרבה בבקשה. מה שאת שומעת עכשיו, לכי ספרי לאחרים.
טל: האם אתה חושב שכשאנשים בודדים מספרים ומעבירים את הרעיון הזה, הוא יכול להתפשט?
כן.
טל: וכדי שאדם יוכל להתחבר לרעיון הזה, הוא צריך להתנתק מהרעיונות האחרים?
לאט לאט הוא יראה, כן ולא. זה הכול תלוי באדם.
אורן: אם אני רוצה שהרעיון האינטגרלי יעבור מהראש שלי לראש של מישהו אחר, אפילו שיכנס לו לתוך הלב, מה אני צריך לעשות מעבר לספר לו? איזו עוצמה פנימית אני צריך לשגר, כדי שהרעיון ייקלט?
אתה צריך לבנות כזאת סביבה, רשת בין כמה אנשים, ולהשתדל לתפוס אותו האדם שאתה רוצה למסור לו את הרעיון הזה, על ידי הרשת הזאת.
אורן: ממה בנויה הרשת?
מקשר בין האנשים שנמצאים באותו הרעיון.
אורן: זה נותן כוח?
בטח, זה כובש אותו, זה תופס אותו, ואז הוא מקבל משם רעיונות.
אורן: איזה רעיון היית רוצה שיתפשט לתוך המוחות והלבבות של בני האדם היום בעולם?
שהכול בא מהכוח האינטגרלי. ועד כמה שאנחנו נתחבר ונשייך את עצמנו לכוח אינטגרלי הזה, נרוויח ונצליח.