לחזור להיות אני: כך הקורונה מתכנתת אותנו

התחום הזה עוד לא מבורר דיו ואפילו מקוטלג כתופעת קיצון, אבל על פי כתבת תחקיר שפורסמה בסוף יוני בניו יורק טיימס, ישנה הערכה מצד חוקרים בארה"ב ובאירופה שכ-75% מחולי הקורונה המאושפזים סבלו מתופעה של דיכאון והזיות. חלקם גם אחרי שהבריאו מהמחלה החידתית.
אכן כן, הווירוס הנוכחי, על שלל המוטציות שבו, עלול לפגוע לא רק ברמה הביולוגית, אלא גם ברמה הפסיכולוגית. יתרה מזאת, הווירוס מסתובב באוויר ופוגע בכולם, ממש בכל האנושות. ומי שעוד לא הרגיש, אז ירגיש בקרוב בשינוי בעוצמה ובסגנון משלו. לא שנסבול פיזית או נפשית, לא שנתעורר עם תסמינים נפוצים או נסבול מהזיות מבעיתות, אלא נרגיש שמתחוללים בנו שינויים פנימיים וחיצוניים, בהתנהגות ובתפיסה, במחשבה ובדיבור, בכל פעולה ומעשה נרגיש שדבר מה השתנה.
בשיא הרצינות, הווירוסים הם כמו חייזרים שנוחתים מכוכב אחר, מתלבשים בתוך האדם ומשנים אותו. זה מרתק ומבהיל כאחד. ישנם שינויים חדים בולטים לעין, כמו שינויים בראייה, בשמיעה, במיוחד בריח. ויש שינויים שפועלים ברובד פנימי יותר, סמוי מן העין, כמו שינויים ברמה פסיכולוגית, תפיסתית, מחשבתית, השוואתית. שינויים בעולמו הפנימי של האדם. לא הרוחני, הפסיכולוגי.
ייתכן ואפילו לא נהיה מודעים לשינויים שאנחנו עוברים כתוצאה מהתפשטות ויראלית של הנגיף בנו, אבל לאט לאט, ממצב למצב, משינוי לשינוי, פתאום נגלה שאנחנו מרגישים אחרת, חושבים אחרת, מדברים אחרת. נתעורר אנשים אחרים. אחרים ממש. כאילו נולדנו מחדש בלי למות, אלא נולדים בעודנו חיים.
החייזרים האלה, כלומר האנרגיה המיוחדת שפועלת בבני אדם ברמות שונות דרך החומר, מטרתה להכין אותנו לדרגת ההתפתחות הבאה. היא מנתבת את המודעות שלנו להכרה בטבע האגואיסטי שלנו כבני אדם, לעבודה איתו, ובעיקר מעליו, מעל האגו.
המוקד כאן הוא לא על הדרכים שבהן אנחנו משתנים, אלא על העובדה ששינוי כזה מנענע את האדם, שולף אותו מהרגליו. זה סימן טוב ומשמח. האדם מתחיל להתבונן על הדברים אחרת, לא האדם הבודד, אלא האנושות כולה בהדרגה. בצורה משונה כזאת אנחנו מקבלים ערכים חדשים לטבע, למציאות, לחברה האנושית, לחיים שלנו.
התקווה היא שבעקבות השינויים האלה אנשים ימשיכו את המגמה ויתחילו להיפטר מהערכים הקודמים, מהסגידה לכסף, מהצימאון לכבוד, אפילו מההשתוקקות לידע ולמושכלות. פתאום נראה נסיגה, מעין חזרה לצורת קיום פרימיטיבית יותר, הסתפקות במועט, ברצון לאוכל, למין, למשפחה. כי מי צריך גורדי שחקים הנושקים לשמיים? למה לנו בנקים וחברות השקעה למיניהם? לא יימצא בהם שום עניין. חוסר אכפתיות מזן חדש. השקה של טלפון חכם חדש? איש לא ירוץ לקנות. החיוני והפשוט יהיה הטוב והמועיל.
השינוי הבא יהיה השפעת הווירוס עלינו עד כדי כך שנתחיל לגלות את מטרתו. ומטרתו היא לא להיות חולים, אלא להיות שונים. אנחנו עוד נגלה בתוך הווירוס תוכנה, כמו במחשב, שמתלבשת באדם ומתחילה לבצע בו שינויים מתוחכמים כרצונה. השינוי המשמעותי שהתוכנה תתכנת בנו זה את היחס האגואיסטי, את העיסוק בעצמנו שמנתק אותנו מהזולת ומשבש את שלמות המערכת האינטגרלית. בהדרגה תוכנת "וירוס הקורונה" תנתב את הדאגה שלנו מאני לאנחנו, מעיסוק אובססיבי בעצמי לעיסוק חברתי. וזה יהיה הריפוי, ריפוי בעיסוק למען הזולת. שם הרווח, שם הרפואה וההצלה.

אהבת? שתפו

השאר תגובה

עוד בנושא