הקמת עמותת "בנֵי ברוך – קבלה לעם" בעזרת תלמידיו, הייתה דרכו של הרב לייטמן למימוש צוואתם של הרב יהודה אשלג ושל בנו הרב"ש – להפיץ את חכמת הקבלה להמונים, ולהפוך את ערכי האיחוד והערבות ההדדית למובילים בכל תחומי החיים. באמצעות חכמת החיבור של הקבלה, שואף הרב לייטמן להעניק מענה חינוכי-ערכי לבעיות העוטפות את החברה האנושית בימינו.
לשם כך, מעביר הרב לייטמן מדי יום שיעורים בשידור חי לקהל הרחב, דרך ערוצי הטלוויזיה והאינטרנט. בשיעוריו נלמדים כתבי המקור העתיקים של הקבלה, ביניהם ספר הזוהר, כתבי האר"י, כתבי בעל הסולם והרב"ש. השיעורים מתורגמים ל-8 שפות עיקריות בו-זמנית: אנגלית, ספרדית, איטלקית, רוסית, טורקית, צרפתית וגרמנית. מעבר לכך, נערכים תרגומים נוספים משפה לשפה, כך שלעיתים משודר השיעור במקביל ב-23 שפות שונות.
מסירותם של העוסקים במלאכה הופכת את החזון הגדול של הרב אשלג לבר השגה. חכמת האמת מופצת לכל מקום בעולם, וכיום יש ל"קבלה לעם" תלמידים פעילים ב-107 מדינות, ביניהן איראן וגם מדינות ערב, כגון סוריה ולבנון.
"קבלה לעם" מארגנת במשך השנה כעשרה כנסים בינלאומיים ברחבי העולם. הכנס המרכזי של התנועה נערך מדי שנה בישראל, בו מתארחים אלפי אנשים מעשרות מדינות. בעקבות לימוד הקבלה, כולם הפכו לתומכים נלהבים של ישראל, ומוכיחים הלכה למעשה כיצד תנועת הקבלה העולמית מחזקת את ישראל.
כיום, הודות לשני מיליון התלמידים בכל רחבי העולם, הופך המעגל הגלובלי שיצרה "קבלה לעם" מחזון ליצירת עולם טוב יותר, למציאות הקורמת עור וגידים.