
קונפליקטים. למה הם כל הזמן באים? מהם השלבים להתמודד איתם נכון? איך מוגדר פתרון טוב לקונפליקט? מספר עצות לניהול קונפליקטים על פי השיטה האינטגרלית
לכתבה המלאה

אלימות בבתי חולים, בכבישים, בגני ילדים, אלימות כלפי נשים, תינוקות וקשישים, וההתפרצויות נעשות תכופות יותר, קיצוניות יותר, מפחידות יותר. למה דווקא היום תופעת האלימות בפריחה, ואיזו הזדמנות נפתחת לנו עכשיו לעקור אותה משורשה?
לכתבה המלאה

מערכות, איברים, רקמות, תאים. וכולם מסונכרנים בתזמון מושלם שיוצר את מנגינת החיים. מה הופך את הגוף שלנו למנגנון כה מופלא, ומה נוכל ללמוד ממנו לשיפור היחסים בין אנשים?
לכתבה המלאה

הפחתת לחצים וחרדות, בתקופה שלנו במיוחד, הפכה להכרחית כדי לשרוד. כל כך הרבה גורמים לוחצים עלינו מכל עבר, עבודה, פרנסה, בריאות, ילדים, משפחה. ונופלים עלינו מקרים שלא יכולנו לצפות, ולא ברור מה יהיו ההשלכות, ומה עוד עלול לקרות
לכתבה המלאה

איזה חצי אתם רואים בכוס, את הריק או המלא? והעולם שלכם, שחור כמו קפה או ורוד כמו פרח יפה? פסימיים ואופטימיים על מגרש החיים, נבדלים בתפקוד המוח, אפילו בגנים. מדוע כך אנחנו מחולקים, ואיך בונים יחס מאוזן לכל מיני מצבים?
לכתבה המלאה

חוסן נפשי. היכולת להחזיק מעמד במצבים משתנים, להסתגל מהר לשינויים, לאסוף את עצמך אחרי משברים ולהמשיך לתפקד. מה יכול לתת לנו כוחות? מאיפה מגיע החוסן הנפשי ברמות הכי גבוהות?
לכתבה המלאה

התקופה האחרונה מעלה שאלות על חופש הפרט מול הצורך בשמירה על שלום החברה. ישראל תוססת, וכל אחד טוען שהוא יודע איך צריכה להתנהל המדינה. איזה מנגנון יוכל להוביל אותנו לחוף מבטחים?
לכתבה המלאה

להירשם ללימודים? אם כן אז איזה? להמשיך לשכור דירה או לחזור להורים? הרבה דילמות פוקדות בזמנינו את הצעירים. מי יודע, אולי תבוא פתאום עוד איזה מוטציה, עוד המשך של המגפה לאיזה חצי שנה, עוד סגירה והסתגרות. האם יש דרך לקבוע כיוון ומטרות לחיים במציאות שכל רגע משתנה? התשובה היא כן. בתנאי שמבינים את המגמה
לכתבה המלאה

להיות רגועים זה בריא וטוב, אבל החיים מזמנים לנו הרבה מאוד מצבים שמוציאים אותנו מאיזון. לחצים, מתחים, עומסים. ממש בלי סוף. האם השאיפה לרוגע בכלל רלבנטית לקצב החיים המודרני?
לכתבה המלאה

אלימות. בכל מיני גוונים וצורות. ועל כל אירוע שצף בחדשות, יש אינספור מקרים שלא. מה קורה בתוך אדם רגע לפני שהוא מתפרץ? מה יכול לעצור אותו? מספר נקודות למחשבה מנקודת המבט המיוחדת של חכמת הקבלה
לכתבה המלאה

כשמקימים סטארט-אפ, המוטיבציה בשיאה. ככל שעובדים נוספים מצטרפים, המשפחה הקטנה הופכת לארגון ממוסד. עם הזמן, ההתלהבות יורדת, השגרה משתלטת. פחות רעיונות חדשים, פחות הברקות. איך אפשר להעלות את המוטיבציה, זו השאלה הגדולה, והיא חשובה לא רק למנהלים אלא לכל אדם. מכירים מישהו שאוהב לבוא לעבודה בבאסה?
לכתבה המלאה

ייאוש. חוסר כוחות. הרגשה שזהו, התרוקנה לך הסוללה. האם אפשר להפוך מקום של שבירה לבסיס להתחדשות ואפילו צמיחה? אומרים שכן, בחכמת הקבלה, אבל לשם כך צריך להבין כמה דברים בקשר למהותו של הייאוש
לכתבה המלאה

תמיד רופאים היו חשובים, אבל לאחרונה מקומם בחברה נעשה בולט במיוחד. מהי אותה נטייה שמתגלה באדם לרפא? מה תפקידו של הרופא ביחס לאנשים בריאים? איך צריך מטופל להתייחס לרופא שלו, ואיך צריך הרופא להתייחס לשליחותו? מספר נקודות למחשבה, בשאיפה שכולנו נהיה בריאים ושלמים
לכתבה המלאה

איך יוצרים תקשורת בינאישית מקרבת? איך אפשר להרגיש מחוברים למישהו בעל דעות מנוגדות לדעותינו? מה חשוב להבין כדי להימנע ממריבות מיותרות?
לכתבה המלאה

תקועים. לפעמים אנחנו מרגישים תקועים. זה יכול לקחת כמה רגעים, כמה ימים או כמה שנים. תקועים. מרגישים כעס, אשמה, תחושה שאנחנו לא מספיק טובים. לא-יוצלחים. תקועים. למה החיים מזמנים לנו כאלה מצבים?
לכתבה המלאה

כשכל יום עולה לכותרות פרשת שחיתות חדשה, אפשר להגדיר את המצב הכולל שאליו הגענו כמשבר אמון. בעולם, במדינה, בחברה, בעסקים, אפילו במערכות יחסים אישיות. מה יעלה בגורלו של המושג "אמון" במאה ה-21?
לכתבה המלאה

במהלך החיים אנחנו פוגשים הרבה מאוד אנשים. יש מפגשים שאליהם אנו בקושי שמים לב, אחרים מותירים בנו חותם ממשי. יש מפגשים שעליהם היינו שמחים לוותר, ולעומתם כאלה שהלוואי לשחזר. מה בדיוק קורה באינטראקציה בין בני אדם? מה אנחנו מעבירים האחד לשני? האם למפגשים בחיינו יש איזו תכלית או שהם לחלוטין מקריים?
לכתבה המלאה

עולם גלובלי, מקושר, זה טוב או רע? על פניו זה היה יכול להיות נהדר, אבל החיים מוכיחים שככל שהקישוריות גדלה, כך גם האיומים והסכנות עולים לרמה חדשה. לאן זה הולך? האם משהו יוכל לעצור את המין האנושי מכריתת הענף שעליו הוא יושב?
לכתבה המלאה

כבוד הדדי, קבלת האחר, סובלנות והתחשבות, הם חלק מהערכים החברתיים שמנסים לצייר את צורת החיים הראויה לפרטים בתוך חברה. מאיפה הגיעו אל חיינו ערכים חברתיים מלכתחילה? מה גורם לכך שלכל אומה יש סט ערכים משלה? האם נוכל בעתיד להסכים על ערך חברתי כלשהו שיתאים לאנושות כולה?
לכתבה המלאה

19 נשים נרצחו מתחילת השנה על ידי בן זוגן, שתיים מתוכן ביום אחד, והנרצחת ה-20 עוד מעט כאן. מי תהיה הבאה בתור
לכתבה המלאה

חרם חברתי על ילד או ילדה זהו מצב כואב מאוד. מדי פעם שומעים אפילו על התאבדויות שנגרמו בשל נידויים חברתיים. מה אפשר לעשות מבעוד מועד כדי להקדים תרופה למכה, ואיך נכון להתמודד אם היא כבר הגיעה אלינו הביתה?
לכתבה המלאה

למדינת ישראל אין חוקה אחידה. לארה"ב נוסחה חוקה בשנת 1789, ומאז היא נחשבה בעיני רבים כמודל לחיקוי. כיצד נכון להתייחס למושג הזה של חוקה, בראייה הרחבה ביותר של הדברים? מספר נקודות חשובות, על מה שבכל המדינות מפספסים
לכתבה המלאה

עיצוב דעת קהל הוא אמצעי לנתב את מה שקורה במדינה מסוימת, באופן שישרת את האינטרסים של מדינה אחרת. אנחנו שומעים על גורמים זרים שמשקיעים כספים במלחמה הנסתרת הזאת.
לכתבה המלאה

אגו, יחסים ואהבה, מרכיבים יחד משולש רב-עוצמה. בדרך כלל הוא נוטה להתפוצץ, אבל אפשר להפוך אותו למנוף לעלייה. הצצה אל מספר עקרונות יסוד בחכמת הקבלה, בדרך לאהבה הגדולה
לכתבה המלאה

לא בטוח שאבא ואימא שלנו, כשהיו צעירים, שמעו על העצמה אישית. מה הביא לכך שכולם רוצים היום להעצים את היכולות שלהם? מהו הגורם העיקרי שמעכב את התפתחות האדם, ומהי הדרך האפקטיבית ביותר להתגבר עליו?
לכתבה המלאה