חיים חדשים - תוכנית 1108 - המדריך לחיים ברשת

+תקציר השיחה
המדריך לחיים ברשת | ||
אנו חיים בתוך רשת קשר רוחנית שנקראת העולם העליון. כדי לגלות אותה עלינו ללמוד אותה ולהתפתח. נושאים מרכזיים בתוכנית:
|
||
+תמליל השיחה
אורן: מספר התכנית שלנו היום הוא 1108 והנושא הוא המדריך לחיים ברשת. אנחנו יכולים היום למצוא מדריכים שילמדו אותנו 1001 דברים, כל דבר שאתה רוצה היום לעשות תיגש לאינטרנט ותמצא איזה מדריך שילמד אותך, תעשה אחד, שתיים, שלוש, ארבע, חמש, אל תעשה אחד, שתיים, שלוש, ארבע, וחמש, ותצליח בתחום שבו אתה רוצה להצליח.
ננסה היום בתכנית להבין מהרב לייטמן מה הוא המדריך לחיים במצב שבו אנחנו מקושרים בין הלבבות שלנו, בין המוחות שלנו ברשת הפנימית שנמצאת בתוך הטבע וקושרת את כולנו. איך נכון להתנהל בהתאם לקישוריות הזאת שאנחנו מגלים היום, ולומדים מהחכמה של הקבלה. תהיו איתנו.
טל: נכון, אנחנו כל הזמן צריכים ללמוד איך להתנהל נכון בעולם שלנו בין האנשים. מאז שאנחנו ילדים אנחנו לומדים את כללי ההתנהגות הנכונים, ובאמת יש הרבה מדריכים כמו שאורן אמר לכל תחום. אנחנו כבר דברנו בתכניות קודמות שבעצם אנחנו מבינים יותר ויותר עד כמה אנחנו מקושרים בתוך רשתות, חיים בתוך רשתות, וחכמת הקבלה גם מדברת על הרשת הפנימית שקושרת בין כולנו, בין הלבבות שלנו, שממש משפיעה עלינו בכל רגע בכל דבר שאנחנו עושים בחיים שלנו.
ואנחנו מאוד זקוקים לאיזה מדריך כזה שילמד אותנו איזה כללים של מה לעשות ומה לא לעשות בתוך הרשת הקושרת אותנו בצורה כל כך הדוקה. אז רצינו לשאול אותך, אם אתה היית צריך לכתוב לאנשים כזה מדריך לחיים ברשת, מה היה צריך להיות שם? איזה ידע חסר לנו כדי לדעת איך להתנהג נכון?
ברשת הרוחנית?
טל: כן, ברשת הפנימית האמיתית.
אנחנו עושים את זה, אבל זה לוקח זמן. צריכים ללמוד את הרשת הזאת. כי אם את הרשת הגשמית אנחנו מבינים, ולהצטרף אליה נכון אני גדל נניח עשרים, שלושים שנה ואפילו יותר. אני עובר כל מיני לימודים גן ילדים, בית ספר, אוניברסיטה, כל מיני קורסים למיניהם, ואז אני איכשהו מבין איך אני משתלב ברשת.
אני נמצא עם החברים מגיל נניח שנה שנתיים, עד אז אני בכלל לא יודע לשחק עם אחרים. מגיל שנתיים נניח אני מתחיל לשחק עם אחרים, אנחנו באים לאיזה חוגים, אחר כך אני נמצא כבר בחבורה של החברים, בנים בדרך כלל אם אני בן, אחר כך כבר עם בנות כשמגיע גיל יותר מתקדם וכולי. זאת אומרת, אנחנו כדי לדעת איך להתכלל ברשת, אמנם שאנחנו לא מצליחים בדרך כלל דרך אגב, אבל אנחנו עוברים כל הזמן לימוד, ולימוד צמוד, פרקטי מאוד מאוד חשוב. וכל החברה דואגת שאנחנו נתכלל בה בצורה כמה שיותר מועילה לנו ולה.
כשאת שואלת, ומה אנחנו נעשה עם הרשת הרוחנית? אז אני רוצה לשאול, את חושבת שאפשר את זה לעשות כך בקפיצה אחת? אפילו בעולם הזה שבו אנחנו כל הזמן חיים, מרגישים אותו, מרגישים את האנושות ומקבלים מידע מאלף ואחד צינורות והכול, ואנחנו ספוגים מזה ממש, אנחנו עדיין לא יודעים להסתדר.
טל: קיוויתי שאולי נדע לכתוב את המדריך שסופסוף כן ילמד אותנו איך להסתדר.
בעולם הזה? לא. בעולם הזה אנחנו לא נדע להסתדר, לא נדע. העולם הזה הוא מיועד אך ורק כדי לתת לנו הזדמנות להכין את עצמנו לעולם העליון.
אורן: אז בוא נסדר את ההגדרות שלא נבלבל אחד את השני. אנחנו מדברים על זה שהחכמה של הקבלה מלמדת, כמו שהסברת לנו בתכניות קודמות, שכל בני האדם מקושרים ביניהם בחוטי קשר פנימיים ובלתי נראים, שקושרים את כל הלבבות של כולם לרשת אחת. את כל המוחות של כולם לרשת אחת. מתוך הרשת הזאת אנחנו סופגים מטענים, אל תוך הרשת הזאת אנחנו מזרימים מטענים. זה יכול להיות מטענים שליליים, וזה יכול להיות מטענים חיוביים. והרשת הזאת גם בלי שאני מודע אליה, היא שולטת בכל, ומנהלת את הכול.
איך בהתאם לזה עכשיו נכון להתנהל. יש רשת כזאת של קשר שקושרת בין הלבבות ובין המוחות של כל בני האדם, 100% החכמה של הקבלה מלמדת עליה 100%. בהתאם לזה, איך עכשיו נכון להתנהל בכל המערכות בחיים שלנו. זה הכיוון של הדיון שלנו. מה התחום הראשון בחיים שהיינו רוצים לברר אותו בהקשר הזה.
טל: קודם כל היינו רוצים להבין את עצמנו, את חיי הנפש שלנו, מה מתחולל בנו, למה אנחנו עוברים כל מיני שינויים פנימיים משמחה לעצב, לכעס, כל מיני מצבים שעוברים בתוך האדם. איך אתה יכול להסביר לו את עצמו, מתוך הפרספקטיבה של הרשת?
אנחנו נמצאים ברשת, אבל לא ברשת קשר שלנו כמו שאנחנו מתארים, אלא יש רשת אחרת, רשת קשר בינינו שהיא נקראת "עולם העליון", "רשת הרוחנית". וברשת הזאת, אם אנחנו רוצים לגלות את עצמנו, אז אנחנו צריכים באמת לפתח את עצמנו כדי לדעת איך לגלות את הרשת.
הרשת הזאת זו רשת של השתתפות יפה טובה בין כולם, שכולנו נמצאים שם באהבה לעומת זה שנמצאים ברשת שלנו, שמוכרת לנו כרשת שנאה. אנחנו נמצאים שם ברשת של נתינה הדדית, שאני פועל בכמה שטוב לאחרים לעומת הרשת שקושרת אותנו כאן שבה אני רוצה להצליח, להרוויח ולנצל את כולם. לכן הקשר בינינו הוא קשר אחד. אבל בשאר הקשרים, איך אני משתמש? אם אני משתמש בקשרים האלה לטובת עצמי, זה נקרא "העולם הזה", ואז אני מרגיש קיים ברשת הזאת שנקראת "העולם הזה". אם אני מתייחס לכולם באהבה, בחיבור, בחיבוק, בהשפעה טובה "ואהבת לרעך כמוך", אז אני מרגיש את הרשת הזאת כמו עולם העליון.
אבל זו אותה הרשת. ואז חוץ מזה שאני מרגיש את הרשת קשר ביננו הטובה, אני מרגיש בתוך הרשת הזאת את הכוח הטוב, הנצחי ששורה בה בתוך הרשת. זה סך הכול. אבל אין כאילו שני עולמות, זו פשוט רשת אחת שבה אני מתייחס לכולם או באגו שלי, ביצר הרע, או שאני מתייחס לכולם ביצר הטוב שלי בחיבור ואהבה. זה הכול.
המעבר מרשת הרע לרשת הטוב, זה בעצם מה שאנחנו צריכים לעשות משך הקיום שלנו כאן, כשאנחנו מרגישים את הרשת הרעה, את עולם הזה. איך אנחנו עושים את זה? מכל הרשת שאנחנו כולנו קשורים לזה, כל האנושות, ישנם כאלו אנשים בתוך הרשת שהם נקראים "יהודים" מהמילה ייחוד, שהם מיועדים דווקא לבנות בכולם, ולפרסם בין כולם את השיטה הזאת של להעביר את הרשת קשר בינינו משלילי לחיובי. במילים אחרות, להעלות את האנושות מהעולם הזה לעולם העליון. ככה זה.
טל: אתה אומר שאנחנו קשורים ברשת, רשת של שנאה, כנראה שבה כל אחד מנסה להרוויח על חשבון כולם. איך הקשר הזה ברשת משפיע על החיים הפנימיים שלי, על מערכות היחסים שלי?
את תלויה בזה ב-100% כי את ניזונה מתוך הרשת. אם הרשת רעה אז את מקבלת בהתאם לזה מזון מאוד מוגבל ולא טוב. ואם הרשת טובה אז את מקבלת מזון טוב ומתפתחת עוד יותר.
טל: איזה מזון?
מכולם את מקבלת מזון רוחני פנימי, השפעות טובות, רגשות, מחשבות.
טל: זאת אומרת שאדם כשהוא קשור לרשת השלילית הוא חווה בתוך עצמו מתחים, כעסים, כל מיני דברים כאלה צרים ומגבילים?
אמת.
טל: אז מה הצעד הבא שהוא צריך לעשות מנקודה זאת?
ללמוד איך נכון להתנהג ברשת וכדי להתנהג נכון חכמת הקבלה מלמדת אותנו שאנחנו לא צריכים לתפוס את כול הרשת עם כל מי שנמצא בעולם, אלא אני יכול לקחת עשרה אנשים שגם הם כמוני רוצים להתאים את עצמם לרשת הכללית ואנחנו בונים בינינו יחסים שמתקיימים ברשת הכללית, זה ביחס הנכון בינינו, היחס הטוב בינינו, "איש את רעהו יעזורו". שאנחנו כולנו נגיע אפילו עד קשרי אהבה בינינו.
קודם כל מפני שכשאנחנו קיימים ברשת הקטנה הזאת העשירייה, אנחנו קשורים עם כל הרשת הגדולה, אז אנחנו כבר בצורה אינסטינקטיבית משפיעים עליהם טוב. ואם אנחנו כך עושים אז אנחנו יכולים גם בנוסף להשפיע עליהם טוב בצורה מבוקרת, כשאנחנו יוצאים מעצמנו ומלמדים את כולם ומעוררים את כולם להתנהג כך.
טל: מה קורה כשאנחנו משפיעים טוב ברשת, כמו שאתה אומר, שבין עשרה אנשים מתחילים להתייחס טוב אחד לשני, איזו תוצאה יש לזה, האם אפשר לכמת את זה, לראות את זה?
אני לא חושב שאפשר לראות את זה כל כך בעיניים אבל אנחנו מגלים את זה. אנשים שאין להם חושים של השפעה, אהבה, התחברות טובה, לא מרגישים.
טל: אבל בפועל כשאנשים מתחילים להתייחס טוב אחד לשני בקבוצה כזאת, הם מתחילים להוציא מעצמם השפעות חיוביות?
נכון, השפעות חיוביות לכולם ומתחילים להרגיש את הרשת שקושרת בינינו. וזה נקרא גילוי העולם העליון לאדם שנמצא בעולם הזה.
טל: אמרנו קודם שבמצב נורמאלי אנחנו חווים הרבה השפעות של לחצים, כעסים, שנאה. מה האדם צריך לדעת, איך הוא צריך להתייחס לתחושות האלה?
האדם שמגיע לכזה יחס לזולת, אין לו כל כך כעס על הזולת. הוא כועס לפעמים, הוא יוצא מעצמו אפשר להגיד, אבל מפני שכואב לו שהוא לא מספיק יכול להשפיע לעולם, להביא אותו לתיקון ולמנוע אסונות.
טל: ואדם שעוד לא נמצא במצב מפותח, אלא חווה כל מיני מצבים של לחצים, פחדים, של כל מיני דברים שעוברים דרכו, איך הוא מתייחס לכל הדברים האלה שעוברים דרכו, שאומר שמגיעים מהרשת שסביבו?
הוא מבין איפה הוא נמצא או לא, אני שואל?
טל: הוא יודע שהוא קשור ברשת לכולם.
רק יודע זה לא אומר שום דבר. אנחנו לא מדברים על יודע. אנחנו מדברים על זה שהוא צריך להרגיש את זה, הוא צריך לגלות את רשת הקשר, איך שהוא תלוי בכולם, איך שזה פועל עליו. זה כל העניין. וזה צריך להיות גילוי שברור לו, ואז בהתאם לזה הוא יתחיל להתייחס לאחרים ולקבל מהם ולהשפיע להם בצורה יפה. אחרת, אלה סתם מילים. יודע זה לא מועיל.
טל: זאת אומרת, מה עובר על אדם שמודע לזה שהוא נמצא ברשת, כמו שאנחנו מספרים לו, ונניח שעכשיו הוא מקשיב לנו והוא שומע שהוא קשור ברשת?
מודע זה לא אומר שום דבר.
טל: אז מה כן?
זה חייב להיות קשר רגשי, דרך הרגש, הרצון ולא דרך השכל שאני שמעתי ואני מבין.
טל: איך הוא משיג קשר רגשי כזה?
על ידי העבודה שלו בעשירייה, בקבוצה קטנה, שמלמדים אותו איך להתייחס נכון אחד לשני עד שהוא מגיע למצב שהוא כבר יתייחס כך לכל האנושות.
אורן: אני רוצה לברר את המשפט האחרון, "עד כדי כך שהוא יתייחס לכל האנושות". אני מסתכל על מערכות היחסים של הפרט, יש את המעגלים הקרובים ביותר, הקשר הזוגי, הקשר המשפחתי, ילדים, הורים, יש לו קשרים במקום העבודה, בסביבה העסקית, ויש לו קשרים במדינה שבה הוא חי, בעולם שבו הוא חי. כשהוא מתחיל להרגיש שהוא מקושר ברשת לכולם, איך זה גורם לו להתייחס נגיד לקשר הזוגי שלו בצורה חדשה?
זוגי, זאת אומרת עם אשתו?
אורן: כן, בני זוג.
זה תלוי בצד השני, כי צריכים כאן להיות כמו בקבוצה, בעשירייה כפי שדיברנו עליה, שיש שם עשרה גברים, בדרך כלל רוצים שזה יהיה מאותו מין, כי אחרת נתבלבל בכל הקשרים בינינו, ואז יוצא שאנחנו דואגים להיות בקשר בינינו כדי להשיג ברשת הקשר בינינו את הכוח העליון.
אורן: אז כשהוא משיג את הקשר הזה ומרגיש שיש כוח עליון ורשת שקושרת בין כולם, איך זה גורם לו להתייחס בצורה חדשה בתוך הקשר הזוגי שלו?
אני לא יכול להגיד שיש לזה קשר ישיר, כי אדם מתחתן ונמצא בהתקשרות עם בת הזוג מתוך קשר גשמי, ומקיים את המשפחה, את הילדים ואת בת זוגו. זה לא שייך
אורן: אמרת קודם שהאדם שמתחיל להרגיש את רשת הקשר, בהדרגה היחס שלו משתנה לכל האנושות. מה מהות השינוי?
שהוא רוצה להביא אותם עד כמה שאפשר לתיקון.
אורן: יש לזה ביטוי במערכות היחסים שיש לו בחיים?
יכול להיות שכן, אבל זה לא תלוי בו.
אורן: במה זה תלוי?
נגיד שזה תלוי גם בבת הזוג.
אורן: זאת אומרת, שניהם צריכים להיות בהרגשת הרשת?
ודאי, כמו שברשת עם כל אחד ואחד, גברים ונשים כאן נמצאים במצב שווה.
אורן: הבנתי. אז בוא נגיד שיש שני בני זוג שהם מתחילים להרגיש את הרשת הזאת. מה זה עושה לזוגיות שלהם? לאן זה לוקח אותם, לאיזה יחס חדש שלא היה להם קודם?
אני מניח שאם שניהם נמצאים בתוך העניינים וממש נמשכים לקשר, לתיקון העולם, אז שניהם עוזרים זה לזה להגיע למצב כזה. האמת שאני לא ראיתי את זה אצל אף מקובל שידוע לי. עדיין העולם שלנו כנראה עוד לא הגיע למצבים כאלו. לא ראיתי את זה אצל המורה שלי, לא ראיתי את זה ולא שמעתי שזה קרה לאביו. דווקא הפוך, תמיד למקובלים היו נשים מאוד קשות.
אורן: הבנתי שהאדם יכול להתחיל לפתח רגישות לרשת שמנהלת אותו ואת הבריאה כולה. הוא צריך לגלות את זה בחוש, לא מספיק שהוא שומע על זה ויודע על זה, הוא צריך ממש להרגיש אותה. ומתוך הרגש הזה מתפתח בו רגש חדש, הוא מתחיל לזהות את רשת הקשר שקושרת בין כל הנבראים, ומתחיל להתפתח בו יחס חדש לכל האנושות בכלל.
כן.
אורן: מה הביטוי המעשי של זה ביחס לבני האדם סביבו?
ממנו?
אורן: כן.
הוא רוצה שהם יכירו בזה עד כמה שהם יכולים, עד כמה שהם רוצים בזה. הוא לא ילך בכוח, הוא לא אונס אותם שהם יכירו את שיטת החיבור שהוא מכיר. אלא אם אפשר אז הוא יפרסם את זה או ידבר על זה, עד כמה שאפשר, אבל ממש לפי הרצון הטוב.
אורן: במה ההתנהגות שלו משתנה, מהמצב שבו הוא היה לפני שהוא גילה את רשת הקשר, ביחס לבריות האחרות?
הוא רוצה שכולם יכירו את השיטה.
אורן: מתוך כך איך הוא מתייחס שונה לאנשים, ממה שהתייחס קודם, לפני שהרגיש את רשת הקשר?
הוא לא עושה איתם חשבון. הוא עושה חשבון רק עד כמה שהוא יכול לפרסם להם את השיטה. כלום חוץ מזה.
אורן: אז איזה רגש יש לו כלפיהם?
שאם הם יקבלו את השיטה יהיה להם טוב.
אורן: למה?
כי זו שיטה שמביאה את הטוב לכל האנושות.
אורן: זאת אומרת, הרגש שיש לו עכשיו, השאיפה שלו עכשיו, אחרי שזכה להרגיש את רשת הקשר הזאת, מה שמעניין אותו, זה איך לגרום לאנשים נוספים להרגיש את רשת הקשר, כי הוא מרגיש שזה הדבר הטוב הגדול שהאדם יכול לרכוש בחייו.
כן.
טל: לכן אנחנו מלכתחילה רצינו לכתוב מדריך, שיעזור לכל אחד להתחבר במשהו לשיטה.
זה כתוב כבר. המדריך הזה קיים.
טל: איפה?
זו חכמת הקבלה עצמה. אפשר לשכתב את זה תמיד בצורה יותר נוחה וטובה לכל דור ודור, אבל בעצם השיטה עצמה היא קיימת.
טל: אז אם אנחנו רוצים שהדור שלנו של ימינו, שלא מכיר את חכמת הקבלה המקורית, ואנחנו רוצים לכתוב לו את הכללים, אז אם היית צריך לתת לו כלים, אפילו הכי ראשוניים כדי להתחיל להתקרב להרגשה של הרשת, מה היית מייעץ לו, כמי שעכשיו נמצא עם המשפחה, בני זוג, ועוד אנשים.
להיכנס לחוג שבו מלמדים את השיטה.
טל: מה הכללים שם?
הכללים הם קודם כל להכיר את המערכת עצמה תיאורטית, איך שהיא קיימת, מה החוקים שבה, וכן הלאה. עד כמה שהחוקים האלו הם הפוכים מהחוקים שלנו, מהטבע שלנו, עד כמה אנחנו יכולים להתקרב או לא כל כך להתקרב למערכת הזאת. איזה אפשרויות, הזדמנויות יש לנו להיכנס למערכת ואז מתחילים לעבוד עמה בצורה פרקטית.
השיטה עצמה כוללת בתוכה לימוד הרשת עם הנוסחאות, עם השרטוטים, עם כל מיני דברים, זאת חכמה, חכמת הקבלה. וגם בצורה פרקטית, איך אנחנו יכולים לממש את זה בעצמנו, ובצורה רגשית להרגיש את המערכת ולהיכנס בה.
טל: אתה יכול לתת טיפ, איך להתחיל לפתוח את הרגש למערכת?
להירשם לקורס, אין יותר. זה הטיפ. חוץ מזה, רק מה שתגלו, תגלו באמת דבר שיעזור לכם בחיים, ומעבר לחיים.
אורן: במה גילוי רשת הקשר עוזר לאדם בחיים פרקטית? באיזה תחומים בדיוק, ואיך?
הוא מאזן את האדם בחיים שלנו. הוא נותן לאדם את הכיוון להתפתחות הנכונה בחיים. אדם מבין שבחיים האלו ישנה מטרה מאוד נעלה, מיוחדת, ושהוא יכול להשיג אותה. והוא בנוי כך כדי להשיג אותה. וסביבו יש את כל התנאים הסביבתיים, כדי להשיג אותה. ואם הוא משיג את מטרת החיים שלו אישית שכבר מצפה ומחכה לו, ומאירה לו, אז הוא באמת האדם המוצלח, ואף אחד לא יכול לשנות או להפריע לו בהשגת המטרה הזאת. אין לזה מתחרים.
אורן: איך נגדיר את המטרה הזו בדיוק?
להשיג את שורש החיים שלו.
אורן: שלי? של כל אחד?
כן. שורש נשמה, מאיפה שירדה הנשמה.
אורן: אני יכול להשיג את השורש, איך?
את שורש נשמתך.
אורן: מה זה אומר?
שהנשמה שלך ירדה מדרגה עליונה רוחנית לדרגה הגשמית, היא התלבשה כביכול באיזה גוף, ואתה מרגיש דרך הגוף הזה שאתה חי בעולם מסוים, ברשת מסוימת. אתה יכול בזמן שאתה חי בעולם הזה במערכת המסוימת, להפשיט את כל הלבושים האלו, ולגלות שאתה נמצא כנקודת הנשמה שלך במערכת העליונה הרוחנית.
אורן: מה זה נותן לי, אם אני מצליח בזה?
אתה הגעת לשורש נשמה, אתה מימשת את מה שצריך, ואתה לא צריך יותר להתגלגל לעולם הזה.
אורן: הגילוי הזה הוא משנה את הבן אדם?
בוודאי.
אורן: במה?
רק דבר אחד, שאתה כבר לא צריך להתגלגל. אתה נמצא בעולם הנצחי שממנו אין צורך לירידות. אתה כבר עלית אליו משך זמנך בחיים האלו, ומימשת את עצמך בצורה הזאת. אחר כך יש לך עוד עבודה, אבל בדרגות עליונות רוחניות.
אורן: מה זה אומר, לא צריך להתגלגל?
לא צריך לבוא שוב בלבוש העולם הזה ולחיות כאן.
אורן: אז מה כן צריך? אז מה עושים?
חיים בממד אחר, לא בגוף.
אורן: באיזה מימד?
את זה אני לא יכול להגיד, זה כבר..
אורן: למה?
זה כבר עניין של הרגשה. מה זה למה? כי את זה אי אפשר להראות לאדם, אי אפשר להסביר לו במונחים שלנו.
אורן: המימד הזה הוא קשור במשהו לרשת שדיברנו עליה כל התכנית, לרשת הקשר בין כולם?
כן.
אורן: איך הוא קשור?
עד כמה שאנחנו מתקשרים זה לזה בקשרי חיבור והאהבה, אנחנו מגלים את עצמנו שאנחנו קיימים באותה רשת.
טל: אמרת קודם שהמדריך לחיים ברשת כבר קיים, אז איך הוא כתוב? איפה הוא כתוב?
בחכמת הקבלה. כל חכמת הקבלה על זה מדברת.
טל: זה ספר?
זה הרבה ספרים.
טל: הרבה ספרים?
לכן צריך מדריך. חוץ מהמדריך שבו כתוב, צריך אדם מדריך שילמד. יש לנו כאלו.
אורן: צריך להיות מאוד חכם בשביל כל הגילוי הזה?
לא. זה לכולם. חכמת הקבלה לא צריכה שום חכמות.
אורן: מה היא כן צריכה?
רק רצון. אם יתגלה באדם רצון, אז הוא מיועד לחכמת הקבלה. אם לא, לא.
אורן: איזה רצון?
רצון להשיג את שורש הנשמה שלו.