חיים חדשים - תוכנית 495 - איך לשלוט במזל?

+תקציר השיחה
איך לשלוט במזל | ||
ישראל מעל כוכבים ומזלות'. יכול לשלוט בגורל רק מי שמכוון ישר-אל מטרת הבריאה - מטרת הבריאה היא להגיע לאהבה כללית, להשפעה לזולת, לחיבור עם כל המציאות - ישר-אל פירושו לכוון עצמך להגיע לתכונה כמו של הכוח הכללי שבטבע, שהוא: השפעה ואהבה - חכמת הקבלה מלמדת אותך איך לנווט עצמך בכל רגע ורגע לפי מטרת הבריאה - מזלות הם כוחות שבאים כדי לשנות אותי, להפוך אותי לאדם רוחני, יותר אוהב ומשפיע אם אשנה את עצמי לאהבה והשפעה, אראה עולם טוב סביבי, והוא נקרא 'העולם הבא' - העולם הבא הוא מצב שבו אדם מרגיש את המציאות מתוך תכונת ההשפעה והאהבה - המזלות הם כוחות שבאים לקדם אותנו אל העולם הבא, אל עלייה מעל האגו, אל גן עדן - הכוח הכללי של הטבע תכונתו השפעה ואהבה. מטרת הבריאה היא שאנו נשתווה אליו |
||
+תמליל השיחה
אורן: היום אנחנו הולכים ללמוד לשלוט, לשלוט במזל. זה משהו שבא והופך לנו לפעמים את החיים, ואנחנו רוצים לעשות שם סדר. אנחנו יודעים שהרב לייטמן רואה את המערכת השלמה עם כל הקשרים בין כל הפרטים, ואנחנו רוצים ללמוד איך לקחת את המושכות לידיים שלנו.
ניצה: הנושא של המזל והיכולת שלנו לנתב אותו לטובתנו, להפוך מזל רע למזל טוב, זה דבר שכולנו מאוד רוצים לדעת ולהבין איך עושים זאת. בתכניות הקודמות הסברת לנו את הקשר בין המערכת של הכוכבים והשמש, על הגורל שלנו וגם על הנושא של המזל. בתכנית הזאת היינו רוצים להבין איך אנחנו יכולים לשלוט במזל, והאם זה אפשרי להפוך מזל שאני חווה אותו כמזל רע בחיים שלי, למזל טוב.
אנשים חושבים שהם יכולים לעשות מניפולציות עם הגורל שלהם, עם המצבים שהם צריכים לעבור בחיים שלהם. ואפילו שכתוב משהו, הם יכולים לשנות לפי טעמם החופשי והמקרי, כי עכשיו בא להם. בא לי, ואני משנה לכאן או לכאן. זה לא נקרא שליטה במזל.
קודם כל אין דבר כזה. ואנחנו רואים בחיים שלנו שאפילו מלכי עולם, האנשים הכי גדולים, הכי עשירים, שממש מנהלים תעשייה וצבא ומה לא, הם גם פועלים מתוך חוקיות מסוימת. כי אי אפשר אחרת, הם לא יכולים לעשות מה שבא להם. הם כולם כך עם ידיים די קשורות.
לכן אנחנו צריכים להבין שלשלוט בגורל זה אפשרי, אבל לפי התנאי כמו שכתוב בתורה "שישראל למעלה מכוכבים ומזלות". אבל מדובר על ישראל. זה לא ישראל שאנחנו מתכוונים ל"מיהו יהודי" לפי תעודת הזהות שלו. אלא ישראל הכוונה היא, שאם הוא מכוון ישר-אל, לאותה המטרה כמו שהיא כבר מראש מחכה לו, ואם הוא כל הזמן בודק את עצמו האם הוא מכוון נכון, ומוכן להתקדם בצורה מטרתית קדימה בכל רגע, בכל שלב ושלב, אז כל פעם שיבוא אליו המזל, אז המזל הזה, הכוח הזה, ילחץ עליו בכיוון הנכון, "ברצון הטוב של הלובש וברצון הטוב של המלביש" כמו שכתוב. זאת אומרת, כיוון המזל וכיוון האדם יהיה אותו כיוון, ואז הוא בצורה חלקה יתקדם. אחר כך שוב יבוא כוח. כי מזל זה כנוזל, טיפות, טיפת טיפין.
ניצה: ישראל זה כמו מצפן?
ישראל זה מי שמברר לעצמו את מטרת הבריאה, ועושה את כל הפעולות כדי לקבל אותה בלב ונפש. הוא מתחיל לראות שלרצות בה זה הדבר הטוב ביותר, למרות שזה נגד הטבע שלו, נגד החינוך שקיבל, נגד כל מיני דברים, נגד האגו הכללי שבו. כי מטרת הבריאה היא להגיע לאהבה כללית, להשפעה לזולת, לחיבור עם כל המציאות, עם כל האנושות, לטובת כולם. מטרת הבריאה היא די הפוכה מהטבע שלנו, כי מטרת הבריאה היא כולה השפעה ואהבה, "ואהבת לרעך כמוך", ומ"ואהבת לרעך כמוך" אפילו ל"ואהבת את ה' א-לוהיך". אלה דברים די רחוקים מאיתנו, לא מובנים, ואנחנו צריכים לברר אותם.
העיקר לברר את המטרה, ואז בכל רגע ורגע שאנחנו נמצאים בקיומנו, נרגיש שבאמת עוד קצת ועוד קצת כל פעם אני מקבל פולסים מכל מיני מקומות, ואם אני מכוון את עצמי נכון למטרה, הם באים ודוחפים אותי אליה בצורה יפה. ואם אני לא מכוון בדיוק נכון, אז אני מזהה באיזו זווית אני נמצא כלפי הכוח שפועל עלי, ואז אני יכול בהתאם לזה לשנות את הכיוון שלי לנכון.
החיים שלי הופכים להיות כמו טייס היושב בתא הטייס, וכל הזמן מכוון את עצמו בעזרת כל מיני נתונים שיש לו, כמו אוויר, לחצים למיניהם, איפה נמצא המקום שאליו הוא צריך להגיע, איפה יש מקום בשמיים, איך לעבור דרך הפרוזדור שנותנים למטוסים שטסים, כי לכל אחד יש מקום משלו משם הוא טס, אומרים לו היכן הוא נמצא, והוא בודק את עצמו כלפי המקומות. זה מאוד דומה לאופן שאנחנו מתקדמים, אם אנחנו רוצים להתקדם נכון, ומקבלים את כל הכוחות שבאים עלינו מלמעלה, את המזלות, ושמה שמגיע הוא לטובתנו. למה לטובתנו? כי אנחנו כל פעם משנים את עצמנו לקבל את ההכוונה שלהם להשגת אותה המטרה.
ניצה: לאותו כיוון.
כן. לכן כתוב "ישראל מעל כוכבים ומזלות", מי שעושה מעצמו כל פעם, כל רגע, ישר- אל.
אורן: מה זה ישר-אל?
ישר- אל זה שאנחנו מכוונים את עצמנו להגיע לאותה התכונה כמו הכוח העליון הכללי שבטבע שהוא טוב ומטיב, כוח השפעה ואהבה.
ניצה: ישר-אל זה ישר אל האל, מכוון אל האל?
כן. ישר לאותה התכונה של השפעה ואהבה, שזה נקרא ה"אל", הכוח העליון שבטבע.
ניצה: שאני נולדת, אני לא יודעת מה באמת המטרה שלי בחיים, אני פשוט נולדת, מגיעה לחיים, וגם אין לי דרך, כמו איזה מצפן, שיראה לי אם אני בכלל מכוונת נכון למטרה או לא. יש את כל החכמה שדיברנו עליה בתוכנית הקודמת שנקראת אסטרולוגיה, שהיא עושה לי סוג של מיפוי ונותנת לי איזו מפה. מה ההבדל בין אותה מפה אסטרולוגית, לבין המפה שאתה מסביר אותה או מדבר עליה?
לפי המפה האסטרולוגית את יכולה באמת להגיד שאלה זמנים יותר טובים, אלה זמנים יותר רעים. כך גם כתוב בתורה "עתים לטובה ועתים לרעה".
אנחנו, זאת אומרת כל אחד ואחד בעולם, גם אם הוא אינדיאני בג'ונגל באמזון, יכול להיות למעלה מהגורל הרע שלו. נניח שיש לפניו כל מיני מצבים שהוא צריך לעבור, הוא יכול לעבור אותם בקלות, בצורה יפה, אם הוא יידע איך נכון להתייחס למזלות. איך לדעת על זה? להשתמש בחכמת הקבלה. מה זאת אומרת להשתמש בחכמת הקבלה? ללמוד איך הוא צריך לסובב את עצמו, לשנות את עצמו, כדי לקבל את ההכוונה מהמזל בצורה נכונה, להיות מכוון לאותה המטרה כמו המזל.
ניצה: איך חכמת הקבלה מלמדת אותי בפועל? איך היא בצורה פרקטית מלמדת אותי לקבל את המזל?
אני נמצא עכשיו בחיים, ובכל רגע ורגע בחיים אני בוחר מה חשוב לי ומה לא חשוב. בשביל זה אני צריך חכמה, אני צריך לדעת איך לנווט את עצמי. עד שיבוא הכוח העליון וילחץ עלי ויהיה לטובתי, ברצון טוב שלי וברצון טוב שלו מה שנקרא, ואנחנו יחד נהיה מחובקים. ואז במידה הזאת אני כבר ארגיש אותו, אני ארגיש איך הוא פועל עלי, אני לא ארגיש פתאום מכה, וגם בהתקדמות שלי אני אגלה שהוא מקדם אותי. אנחנו הולכים יחד.
נניח שאני בא למקום שבו אני צריך להציג את עצמי, למשל להתקבל לעבודה. אבל לפני זה גיליתי שיש לי חבר שהוא מכיר את מנהל את המקום הזה, והוא אפילו המנהל שלו, והוא אומר לו "שמע יבוא אליך אדם כזה וכזה, ואתה צריך לקבל אותו טוב ויפה, לעשות בשבילו הכל כדי שהוא יתקדם הלאה". באיזו הרגשה אני אז מגיע לאותו מקום?
ניצה: הרגשה של ביטחון.
כן. שמקבלים אותי יפה וטוב, והחיים נראים לי יפים.
ניצה: מישהו פותח לי את הדלת.
כן. בעצם כך מרגיש האדם בחיים כל הזמן, אם הוא הולך יחד עם המזל.
ניצה: כאילו כל הדלתות פתאום נפתחות לו.
עוד יותר מזה. בעולם שלנו יש עוד רשויות, זה תלוי במי שמקבל אותי ובמי שפותח וכן הלאה. וכאן המזל שמתלבש בי, הוא פשוט מלווה אותי. אין לפניי כבר שום דבר, אני כמו באיזו סירה קטנה ובעזרתו אני שט וזורם מעל המים.
ניצה: אם הסירה שלי שטה עם הזרם, אז כבר לא חשוב אם יש מישהו שאני מכירה במקום ההוא.
לא. זה על פני המים, על מי מנוחות.
ניצה: זה נשמע מאוד מעניין.
וודאי שזה מעניין, אבל זו עבודה קשה להכין את עצמנו למזל.
ניצה: מה זה באמת מצריך מאיתנו כדי להכין את עצמנו למזל?
אני צריך לקבל רצונו כרצוני.
אורן: רצונו של מי?
של המזל. של אותו כוח. מה זה נקרא כוח? כוח נקרא הפרש בין שני פוטנציאליים. אני נמצא במצב מיוחד בנקודה אחת וצריך להגיע על ידי הכוח הזה למקום, למצב בנקודה שתיים. הכוח פועל כדי להביא אותי. מה זאת אומרת? הוא צריך לשנות אותי, הוא צריך לשנות את ההסתכלות שלי, את התכונות שלי, את המודעות שלי. הרצון האגואיסטי שלי צריך להפוך במשהו, קצת, לרצון להשפיע ולאהוב, הוא צריך לפרמט אותי לאדם יותר רוחני. יותר רוחני זה יותר משפיע, יותר אוהב, יותר פועל מחוץ לעצמו.
השינויים האלה הם כנגד הטבע הנוכחי שלי, אני לא רוצה את זה, אני רוצה שהכל יסתדר לפי מה שאני. יוצא שאני צריך לשנות את עצמי ולסדר את עצמי, ואז אני אראה שהעולם כבר יותר טוב. וכל פעם שאני רואה עולם לא טוב זה בגלל שאני לא מסודר לפי העולם.
ניצה: שאני מכוון פשוט לכיוון השני.
נניח. ולא שהעולם צריך לשנות כלפיי, אלא אני צריך לשנות את עצמי כלפי העולם. פתאום אני אראה את העולם הבא במקום את העולם הזה, כך זה נקרא. כל פעם המצב שאני נמצא נקרא "העולם הזה", והמצב שאני צריך להגיע אליו נקרא ה"עולם הבא". בכל רגע, הולך ובא.
ניצה: מה זה העולם הבא?
אנחנו רוצים שהעולם ישתנה, שהעטיפה הזאת תשתנה. ובאמת לפי חוכמת הקבלה, לפי כוח ההתפתחות, לפי המזל שמגיע, אני צריך להשתנות, כדי לראות את העולם יותר טוב, "כי כל הפוסל במומו פוסל". ואז אם אני משתנה מבפנים לאהבה, להשפעה, אני אראה עולם שכולו טוב יותר.
אורן: אתה יכול לתת לי דוגמא?
לא, כי אתה לא נמצא בדוגמא הזאת.
אורן: משהו שימחיש לי את ההסבר.
זה כמו שילד קטן אומר, אני לא רוצה ללכת לבית הספר. אתם אמרתם לי שאני אגיע לכיתה א', מה זה א'? אני חשבתי שזה א' א' א'. אני מגיע, יושבים, לומדים, לא נותנים לשחק, איפה הכדור שלי, אין כלום. זה נקרא כיתה א'? אחר כך אמרו לי שיש כאלו עוד עשר כיתות. אני לא רוצה את העולם הזה הוא חשוך בעדי. האימא אומרת, לא, זו כיתה יפה, זה בית ספר מיוחד, צריכים לטפל בך, ולשנות אותך. הוא אומר, אני לא רוצה להשתנות, אני רוצה שבמקום שיעורים יהיה כדורגל. כך אנחנו רוצים. אז מה האימא יכולה לעשות לו? היא אומרת אתה תלך, אם לא תקבל מכות, לא ייתנו לך את זה, ואת זה, אתה חייב ללכת ולהיכנס למלחציים האלה ולהשתנות. הילד המסכן הולך, והוא לא מבין שזה לטובתו.
ניצה: אמרת קודם "שישראל מעל כוכבים ומזלות".
אם האדם הופך כל פעם את עצמו לישראל, לישר-אל.
ניצה: מה מאפיין אדם כזה? מה הוא צריך לעשות כדי להפוך לישר-אל.
כל אדם, כולל האינדיאני באמזון, יכול להיות ישראל, אם הוא מכוון את עצמו להשפעה ולאהבת הזולת.
ניצה: איך כאן קשורה אהבת הזולת?
כי זה מה שהמזל עושה מאיתנו. כל פעם הוא משנה אותנו יותר ויותר להתקרב לאהבת הזולת.
ניצה: לשם מכוון אותנו המזל? המזל מכוון אותנו לאהבת הזולת?
כן. כי זו המטרה הסופית, אהבת הזולת הטוטלית מכל הרצונות שלי האגואיסטיים.
ניצה: נשמע מאוד מעניין אני מנסה עוד לעכל את זה.
זה כבר לא כל כך מושך.
ניצה: אני מתחילה להבין שיש שם עבודה שאני צריכה לעשות עם עצמי.
אפשר להקל עליה. אם הייתי לבד מול המטרה, ועם מזל כזה, אז טוב לי מותי מחיי, אם דורשים ממני שאני אהיה הפוך ממה שאני. אבל אם אני מארגן סביבה, ואנחנו כולנו עוזרים זה לזה, אנחנו כבר יכולים להתקדם יפה, להתקדם ביתר קלות, בשמחה, בתמיכה הדדית. אנחנו יכולים באותה הסביבה שאנחנו בונים מהחברים שלנו, כבר לייצב שם מצב כמו במטרה. אנחנו יכולים להגיד שהמטרה היא לא איפשהו שם, היא לא שם, היא כאן, במרכז הקבוצה שלנו. כאן בינינו נבנה את הצורה של המטרה הסופית, ובינינו כאן ועכשיו היא תתקיים. ואז אנחנו ממש מגיעים ליחס בינינו, שנקרא "העולם הבא", ומתחילים להרגיש נצחיות, שלמות, השפעה, אהבה. כל זה מתגלה בנו, וסך כל ההרגשה הזאת היא נקראת גילוי הבורא לנבראיו.
אורן: כל פעם שאתה מדבר על העולם הבא, אני נכנס ללחץ נוראי, אני נזכר בבתי קברות ובאנשים שמתו.
איפה כתוב שם העולם הבא? נהוג כך לדבר בין בני אדם.
הגוף שלנו לא שייך בכלל לנשמה, ומגיע לו להיות קבור בתוך האדמה. אין שום דבר בין הגוף שלנו והעתיד שלנו.
ניצה: שמעתי שאמרת קודם, שבעצם המזל מוביל אותי לעולם הבא. לאיזה עולם הבא אתה מתכוון?
העולם הבא זה נקרא, שאני יוצא מהגוף שלי. יוצא הכוונה מתרומם מעל האגו שלי. הגוף נקרא אגו.
ניצה: מה זה אגו?
הרצונות שלי, כל הרצונות, כל המחשבות שלי, כל המודעות שלי. אני מתרומם מעל זה, זה נקרא שהנשמה יוצאת מהגוף.
אורן: הבנתי שהאגו הוא המודעות שלי עכשיו, מה זו נשמה?
האגו שלי זה המודעות, רצונות, מחשבות, נטיות, שכולן אגואיסטיות, הן נקראות הגוף שלי. לא הבשר נקרא גוף, הבשר נקרא "בהמה". אני עכשיו צריך לעלות למעלה מכל הרצונות האלו, והמחשבות. מה זה נקרא לעלות? שבמקום הנטיות לעצמי יהיו לי נטיות לזולת, זה נקרא שהנשמה יוצאת מהגוף. ואז העולם הבא, הוא שאני רוכש רצונות חדשים להשפעה, לאהבה, לנטייה לחיבור, וכל זה נקרא הגוף השני שאני נכנס בו. אני פועל מתוך הרצונות החדשים האלו, וכך אני מתקדם עוד ועוד עד שאני מגיע לתיקון השלם.
ניצה: אם אני אומרת שהמזל מקדם אותי לעולם הבא, אז המזל עוזר לי להתקדם ברמת המודעות שלי, כל פעם אני עולה בעוד מדרגה ברמת המודעות?
כן.
אורן: זו כאילו אבולוציה, התפתחות פנימית של האדם. יש את הרמה הטבעית שבה הוא מתייחס לעצמו ולסובבים אותו, שלה אתה קורא רמה אגואיסטית, שבה הוא מכוון לאהוב את עצמו. את המצב הזה נגדיר כסטטוס ראשון.
זה נקרא העולם הזה.
אורן: זה העולם הזה, וזה המצב הטבעי שממנו אנחנו מתחילים לחיות את חיינו. זאת אומרת זה מצב נורמלי.
כן, כולם נולדים כך, גדלים כך.
אורן: ואז אתה אומר, שיש לאדם אפשרות במהלך החיים שלו להתפתח. וההתפתחות הזו, היא כאילו האדם יוצא מ"הגוף", זה נקרא שהנשמה שלו יוצאת מהגוף, והוא כאילו מתרומם לרמה של יחס אחר לעצמו ולמה שסביבו, והוא יותר אוהב, יותר נותן, יותר יוצא מעצמו.
כן.
אורן: העלייה הזאת מהסטטוס הראשון לסטטוס השני, זה נקרא שכאילו החליף לעצמו את העולם, מהעולם הזה לעולם הבא?
כן. העולם הבא נקרא העולם שבא, המצב שבא.
אורן: זה כתוצאה מהעבודה שהוא עשה על עצמו, על היחס שלו, ולכן אמרת שזו עבודה לא קלה? זאת העבודה?
כן. הוא שינה את אהבת עצמו לאהבת הזולת. זה נקרא שהגיע מהעולם הזה לעולם הבא. נכנס לגן עדן.
אורן: למה זה גן עדן.
כי אז הוא מתחיל להרגיש עד כמה הוא נמצא ללא הגבלות. כי להשפיע לכולם אין לו שום הגבלה. הוא נמצא במרחב שכולו שלו.
אורן: מה זה להשפיע לכולם?
לעשות לכולם טוב, מטעם האהבה.
אורן: אם הוא רוצה לעשות לכולם טוב למה הוא בגן עדן?
כי גן עדן נקרא, המקום שאתה יכול לעשות מה שאתה רוצה ללא שום הגבלה. מה שאתה רוצה זה להשפיע, ועל השפעה אין שום הגבלה. אז אתה מרגיש שהכל לטובה, הכל לטובתך, שיש שם כאלה פירות כמו שהביאו המרגלים מארץ ישראל.
אורן: יש שם שפע.
ארץ ישראל היא נקראת העולם הבא. הרצון שכולו מכוון לבורא, לאל, ישר-אל.
אורן: עכשיו עוד יותר בלבלת אותי. אמרת קודם שהוא רוצה לעשות לכולם טוב, עכשיו אמרת לי שהוא מכוון לבורא. זה נשמע משהו דתי.
הבורא הוא הכוח הכללי של השפעה ואהבה, שמחזיק בתוכו את כל המציאות, כולל אותנו. הכוח הזה נקרא בורא. ואתה צריך לגלות אותו. איך לגלות? לפי השתוות עימו. לכן אני נקרא ישראל, שאני רוצה להגיע לאותו מצב, לאותו הערך כמו שהוא.
אורן: ואם אני אדם ריאלי ופרקטי, שלא מאמין בשום בורא, בשום כוח, בכלום?
אז אתה יכול להמשיך כמו שאתה רוצה. רק שאלת איך להשתמש נכון במזל.
אורן: איך לשלוט במזל.
במזל אתה יכול לשלוט, בכך שאתה משנה את עצמך בהתאם למזל.
אורן: אם אני בן אדם אתיאיסט, אני אוכל לשלוט במזל לפי השיטה שלך?
זה לא שייך לאמונה, זו טכניקה.
אורן: הטכנולוגיה עוברת גם על מישהו שהוא לא כולו רוחני, מאמין?
דווקא אלו המתעסקים ברוח הם מבולבלים. דווקא אנשים פרקטיים, פרגמטיים, שחושבים איך להרוויח בחיים, הם מהר יותר מגיעים לעניין.
אורן: הבנתי שאני יכול לשלוט במזל, איך אני יכול לשלוט במזל?
הכוח שמקדם אותך בחיים לא משתנה. זה כמו ילד שלא רוצה ללכת לבית הספר. הוא צריך לשנות את ההסתכלות שלו, את הכיוון שלו. הוא צריך לראות, שעל ידי זה שהוא משנה את עצמו כל פעם, ומתאים את עצמו לכיתה, ולא רוצה שהכיתה תשתנה לעומתו, אלא הוא יישב בשקט, ילמד, יעשה שיעורים, על ידי זה הוא בסופו של דבר יכול להגיע למטרה היפה.
אורן: אם הבנתי את מה שלימדת, אז המטרה של בית הספר של החיים, זה ללמד אותי לאהוב?
כן. אין יותר. "ואהבת לרעך כמוך" זה הכלל של כל התורה כולה, אין יותר. אבל מה אתה מרוויח? בזה שאתה מגיע לתכונת האהבה, אתה מתחבר עם הכוח העליון. מתחבר זה נקרא, שאתה מגיע לאותו מצב כמו שהוא נמצא, בלי שום הגבלות, נצחיות ושלמות.
אורן: מה זה הכוח העליון באותו דימוי של בית ספר, זה מנהל בית ספר, שר החינוך?
יש עוד יותר עליון ממנהל בית הספר. הוא נצחי ושלם, ורוצה שאתה על ידי שינוי פנימי שלך, על ידי הטרנספורמציה הפנימית, תגיע גם למצב כמוהו להיות נצחי ושלם. מתי? כאן ועכשיו, בבקשה. אין זמן, הכל תלוי ביגיעה שלך, עד כמה אתה נמצא בדריכה לזה.
אורן: מה זה הכוח העליון?
הכוח הכללי של הטבע. יש רק אחד. איפה שאנחנו נמצאים, אנחנו נמצאים בכוח אחד שהוא נקרא כוח עליון. ואנחנו קיימים בגלל שהוא כוח השפעה ואהבה. ואנחנו צריכים להגיע למצב כמוהו. נגיע.
אני רואה שאתם כבר לא כל כך מחייכים, כבר לא כל כך בכיף אפשר לעשות זאת.
אורן: חסר לנו כוח, כוח עליון.
משם מקבלים גם את זה. כי יש לנו תורה מהכוח העליון, שזה נקרא "המאור שבא מחזירו למוטב".
אורן: זו תורת הקבלה.
זה תורת הקבלה, שעל ידה אנחנו יכולים בקלות לשנות את עצמנו, להתאים למזל. מי שרוצה להגיע למזל, הוא צריך להגיע לחוכמת הקבלה, ואז ילמד איך כל הזמן להיות עם המזל.