חיים חדשים - תוכנית 581 - יופי נצחי

+תקציר השיחה
יופי נצחי | ||
הרצון שלנו לחיי נצח הוא טבעי - השאיפה ליופי, לכוח, להערכה, מניעה אותנו בחיים כי אנו יצורים חברתיים - האגו כל הזמן מתפתח. כיום הוא מבטיח לנו אושר דרך מניעת הזדקנות וטיפוח יופי. אך השקעה באנטי אייג'ינג לא תביאנו לסיפוק הנצחי והשלם, שאליו אנו באמת שואפים בסופו של דבר נבין שכדי להישאר צעירים לנצח צריך לפתח את הנשמה - חשוב מאוד לדאוג לבריאות הגוף. אך עניין היופי הוא דבר אחר. יש יופי פנימי ויופי חיצון - השורש הרוחני לדאגה הנשית ליופי ולמראה הפנים, זו הקרנת אור, יחס טוב לאחרים. במקום לרוץ לניתוחים, כדאי להשקיע ב'ניתוח פנימי', לשדרג את יחסך לאחרים לטובה - כשיחס פנימי חם ואוהב יוקרן ממך כלפי האחרים, גם הבעתך החיצונית תשתפר - עקרונית, אדם אמור להיראות כפי שהטבע יצר אותו. המראה משקף כוחות פנימיים שבו - עד כמה שאדם יתייחס טוב לאחרים, הוא יקבלו אותו יפה. כמו היחס של ילדים לאימם - אדם שיתקן את יחסו הפנימי לאחרים לכיוון של אהבה ירגיש גם צעיר יותר נסו להתייחס לאחרים כאילו הייתם אמם, להקרין אהבה וביטחון. הם ירגישו אתכם יפים |
||
+תמליל השיחה
אורן: אנחנו היום רוצים ללמוד מהרב לייטמן את הסוד הגדול, "איך אפשר להישאר צעירים לנצח." לא רק צעירים לנצח, אלא גם יפים לנצח. ולא רק לנצח, אלא גם להיות קצת יותר יפים ממה שנולדנו. לראות איך אפשר לשדרג את החיים שלנו, זה חלום שתופס לו יותר ויותר אוהדים בארץ ובעולם. ואם פעם עסקו בתחומים אלו של להיות יותר צעיר, יותר יפה רק אנשים אי שם בהוליווד, אז היום העיסוק הזה הפך לנחלת הכלל. כולנו רוצים, ופועלים, ומשקיעים הרבה כספים ומאמצים כדי להיות יותר צעירים, יותר יפים. ננסה ללמוד כמה דברים בקשר לזה מהרב לייטמן.
ניצה: כשמסתכלים היום על החברה שלנו, רואים שהחברה שלנו היא חברה שמעריכה מאוד את עניין היופי והאסתטיקה. והרצון להישאר צעיר או צעירה זה משהו שהוא קיים אצל כולנו, לא משנה מאיזו שכבה אנחנו מגיעים. התפתחו הרבה מאוד טכניקות איך מה שנקרא "ליָפות את עצמנו ולהרגיש יותר שלמים עם הגוף שלנו, עם המראה שלנו". זה משהו שאם פעם זו הייתה נחלתם של עשירי עולם או שחקנים בהוליווד, היום זה נחלת כולנו.
זה משהו שכל נערה מתבגרת מגיל שבע עשרה בודקת את עצמה במראה, אם מה שהטבע נתן לה מספק אותה, ואם לא, אז היא מתחילה לפתח מחשבות מתי אפשר יהיה לקצר את האף, להגדיל את החזה או לעשות כל מיני פעולות כאלה או אחרות. וזה הפך לנורמה חברתית לא רק של נשים, אלא גם של גברים. הרבה פעמים יוצא לי לפגוש אנשים אותם אני זוכרת מלפני חמש עשרה שנה, אז הם נראו זקנים יותר משהם נראים היום. היום הם פתאום צעירים, מתוחים, יש איזה חיוך. מסתבר שזה משפיע מאוד על מצב הרוח.
אחד הדברים המאוד מעניינים זה, שהרבה נשים מעידות על כך שהן עושות ניתוח והוא כאילו פותר להן את כל הבעיות שהיו להן קודם ברמה הפסיכולוגית והביטחון העצמי. מישהי אמרה לי פעם, "עשרים שנה הלכתי לפסיכולוגית והניתוח פתר לי את הבעיה בזמן קצר, פתאום בחצי שעה יש לי ביטחון, הכל בסדר, החיים נראים הרבה יותר טובים". זה כך כשאנחנו מסתכלים באמת על התופעה הזאת. איך אתה מהזווית שלך רואה את התופעה הזאת? ובכלל לָמה אנחנו לא מסתפקים במה שהטבע נותן ויש לנו רצון להרגיש יותר שלמים על ידי כל מיני תיקונים כאלה שאנחנו רוצים לבצע בעצמנו?
הרצון שלנו לחיות חיי נצח הוא טבעי לאדם. כי אם יש מוות ולא ידוע מה יש אחריו, ורואים שאנחנו מפסיקים לחיות, אמנם הקיום שלנו במה שנקרא "החיים האלה", "העולם הזה" הם לא מי יודע מה, אבל בכל זאת כמה שאנחנו טורחים בכל הדברים, וכמה שאנחנו כל הזמן בריצות, בעצבים וכולי, זה יותר טוב מאפס, וחושך ואֵין. מיֵש לאֵין. ואנחנו לא רוצים את זה, לכן, איזו צורת חיים שלא תהייה, בכל זאת יש כוח הגנתי בתוך האדם שהוא רוצה להמשיך לחיות. את זה אנחנו רואים אפילו באנשים שנמצאים במחנה עבודה, ולא חשוב באלו תנאים.
ישנם וודאי בזמננו במיוחד הרבה אנשים ששמים קץ לחייהם, זאת תופעה שנדבר עליה לחוד. אבל הכוח ההגנתי הטבעי באדם, הוא ששומר על החיים שלו, הוא זה שרוצה להמשיך את החיים כמה שיותר. אם אין סבל גדול שמגיע אליו ואז הוא מוכן להפטר מהסבל, למרות שזה כרוך בלהתפטר מהחיים אז הוא מסכים, אבל לא אחרת. זה מה שאנחנו רואים, לכן זה דבר טבעי.
עניין היופי, הכוח, ההערכה העצמית, הביטחון הוא מאוד חשוב לנו בחיים. אנחנו משקיעים בזה המון כוח, כסף, משאבים בכלל, כדי להחזיק את עצמנו בחברה. הייתי יכול להיות פועל פשוט או לעבוד שליש משרה ולספק לעצמי את מה שהכרחי, אבל כדי שאני לא אהיה פחות מהשכן ופחות מכולם, שאוכל להתגאות לפני כולם איזה אוטו יש לי, איזה לבוש יש לי, איזה מעמד וכן הלאה, אז האדם משקיע בזה המון זמן. וכאן וודאי עניין היופי החיצוני הגופני, חוץ מכל הדברים האלה שאני דואג שיהיו שייכים לי ויתנו לי סטאטוס יפה בחברה.
אם לא הייתי נמצא בחברה האנושית, אז לא הייתי כל כך דואג לזה, בוודאות. הייתי שומר על החיים שלי, אבל רק בצורה ההכרחית ביותר. הייתי הולך כל החיים בפיג'מה, במשהו רך, וחם, וטוב, ונוח, וכך גם הייתי בונה לעצמי את הסביבה. אבל מפני שיש כאן עניין של גאווה, ערך כלפי האחרים, אז אני דואג לזה. זאת אומרת, בטוח אני שאם לא היינו חיים בחברה תחרותית, אז לא הנשים ולא כל שכן הגברים, לא היו חושבים על המראה החיצון. זה ממש השפעת החברה.
לָמה זה לא היה כל כך נחוץ קודם ועכשיו כן? מפני שאנחנו מתפתחים באגו שלנו ומגיעים למצב שעכשיו האגו שלנו דורש מאיתנו יותר קשר לחיים הגופניים, הגשמיים. והאגו שלנו רוצה בחיים האלו הגשמיים, להידמות לעולם הרוחני.
ניצה: מה זאת אומרת?
אנחנו נמצאים בהתפתחות אגואיסטית בצורה כזאת שהאגו המתפתח מביא אותנו למצב שהוא רוצה להגיד אני אספק לך את החיים הטובים ביותר, אני אספק לך חיי נצח, אני אספק לך חיים שאתה תהנה מכל החיים ובעיניי כולם אתה תראה יפה, חזק והכול. לָמה? כי התהליך הכללי של ההתפתחות שלנו לפי התוכנה שנמצאת בנו ומתממשת כל הזמן, שהתהליך שלה הוא להביא אותנו למצב שאנחנו צריכים לעלות לדרגה אחרת של התפתחות, לדרגה הרוחנית, לחיות ככוחות ברוח, ולא כגופים החלבוניים שמשיגים את החיים רק דרך הגוף שלהם.
וכדי להעביר אותנו לדרגה יותר גבוהה, לדרגה רוחנית של הקיום, אז קודם צריכים להעביר אותנו למצב שבו נראה שהקיום הגופני שלנו הוא הפסד גדול, שהוא לא יכול לספק לנו לא חיים נצחיים ולא חיים יפים. כי כל הדברים האלו הם בכל זאת לא מוסיפים לנו כלום.
זאת אומרת, אנחנו חייבים לעבור דרך כל מיני מצבים שבהם אנחנו רצים אחרי עושר, כבוד, שליטה, מושכלות, ולפני זה גם יופי גופני, ולגלות בכל השלבים האלו אפסיות, חוסר מילוי, שאי אפשר בדברים האלה להגיע לסיפוק מלא, שלם, נצחי. ולכן אנחנו נמצאים עכשיו בתקופה שבה אנחנו רצים אחרי כביכול חיי נצח. להיות צעיר לנצח. ושאנחנו בעצמנו נגיע להחלטה שבסופו של דבר אחרי הריצות האלו, וההשקעות שזה לא באמת מוסיף את הערך הנכון. אני בזה לא מגיע, לא לחיים נצחיים ולא לסיפוק הפנימי, הנכון, האמיתי, אלא כל הדברים האלה הם כדי שאני בדרך אבחר במטרה יותר נעלה.
והמטרה היותר נעלה היא באמת המטרה הנצחית שבה אנחנו קיימים לא לפי הגוף שלנו, אלא לפי הרצונות, לפי הנטייה, לפי הכוונות, ולכן התקופה הזאת שאנחנו רוצים להיות צעירים לנצח, היא תקופה מסוימת בהתפתחות שלנו. הדבר הבא שמתפתח עכשיו הוא, שאנחנו שמים את הגוף שלנו כשהוא מת, בכל מיני מקררים בהקפאה מסוימת, בקירור מסוים ומקווים שבעתיד תתפתח טכנולוגיה שתחזיר אותנו לחיים.
אבל נגיד שהעתיד הזה יבוא ואנחנו נצטרך להחליט שכל זה הוא לא פתרון, שכל זה בא כדי להביא אותנו להחלטה שאין לנו ברירה, ושאנחנו צריכים לעבור לדרגה הבאה של הקיום, שזה נקרא "חיים בתוך הנשמה". לעבור מחיים בתוך הגוף לחיים בתוך הנשמה, לזה החיים שלנו כרגע קיימים.
ניצה: הם מנתבים אותנו לשם?
לא רק זה, בכלל, כל דבר שאנחנו רוצים להשיג בחיים האלה, אוכל, מין, משפחה, כסף, כבוד, מושכלות, שזה בעצם כל מה שיש לנו בעולם הזה. את כל זה אנחנו צריכים לקיים אך ורק לכיוון אחד, שאנחנו נעביר את עצמנו מקיום בתוך הגוף לקיום בתוך הנשמה.
אורן: בדיון הזה אני רוצה לייצג את ציבור הנשים. לדוגמא אישה שעוברת את גיל הארבעים והחמישים באופק, הרואה שהגוף שלה כבר לא מה שהיה פעם. היא נמצאת בצומת דרכים שבו היא יכולה לקבל החלטה, האם אני לוקחת מעט כסף ומשקיעה בטיפוח העצמי שלי, בקוסמטיקה וכאלה. או שאני משקיעה הרבה כסף בניתוחים, בתרופות מיוחדות שעוצרות הזדקנות ועולות הון עתק.
היא עושה את זה כדי להרגיש טוב עם עצמה, צעירה, מלאת חיות ויפה. זאת אומרת, יש פעולה ויש הרגשה, והיא הולכת לעשות פעולה שהיא לא פשוטה ויקרה. האם להערכתך היא תגיע אל אותה הרגשה טובה, והאם כדאי לה או לא כדאי לה?
אני הייתי ממליץ גם לנשים וגם לגברים לדאוג קודם כל לבריאות. אני כל בוקר עושה טיול של ארבעים דקות בערך, ואם אפשר אני מצרף לזה גם שחייה בים. אני רואה שם המון אנשים צעירים, מבוגרים שכולם רצים, עושים כל מיני תרגילים וממש נכנסים למים. את זה הייתי ממליץ לכולם. כך הייתי עושה גם עם המורה שלי שהיה כפול מגילי, אני הייתי בן ארבעים והוא היה בן שמונים. יום יום היינו הולכים לטייל על שפת הים ולהיכנס לים. אז זה לא היה כל כך נפוץ והיום כן.
כשהיינו נוסעים, היינו כמעט לבד על החוף, על שפת הים. היו אנשים שלפעמים עוברים. היה יפה, פסטורלי מאוד, אבל זה לא חשוב. אני שמח שיש הרבה אנשים שמבינים את התועלת בכל הדברים האלה. לזה הייתי באמת ממליץ להצטרף.
כאן אנחנו מדברים על בריאות גופנית לא על מנת להיראות, אלא לבריאות לשם הבריאות. לא כדאי להגזים, כי הגזמה בזה הורסת את הבריאות. זה ידוע, שכל הספורטאים הם ממש חולים, זה דבר אחד. דבר שני, הייתי ממליץ להפריד בין זה לבין כל מיני ענייני יופי, כי יופי זה משהו אחר. ביופי הכל תלוי איך האדם רואה את עצמו. וכאן נשאלת השאלה, כמה הוא מעריך את היופי הפנימי ואת היופי החיצון. אי אפשר למחוק את הדרישה הזאת ליופי החיצון, שאני רוצה להיראות יפה בעיני האחרים. למה? כי קודם כל לפי הצורה החיצונית שלי, חושבים עלי.
זה ידוע לנו מהקולנוע, מהתיאטרון, מכל מיני דברים. אנחנו נפגשים עם אדם ומיד אם הוא מוצא חן בעיניי. לפי מה הוא מוצא חן? לפי זה שאני רואה אותו, כבר יש לי אליו גישה ראשונה, היכרות הראשונה. ולכן אנחנו צריכים להיראות כמה שיותר פתוחים, יפים. יפים הכוונה גם ביחס שלנו, בהבעה שלנו כלפי האחרים.
לגבי היופי החיצון, המראה, הפנים במיוחד אין מה לעשות, נשים מאוד דואגות לזה. זה מגיע לנו מרצון מאוד עליון, מדרישה רוחנית שנמצאת בנשמה שלנו, שאנחנו דואגים מאוד לפנים יפות. כי "פנים" זה נקרא, עד כמה האדם מקרין מעצמו את אור החכמה, את המילוי לאחרים, את היחס היפה שלו לאחרים בכמה שהוא יכול להשפיע להם, למלא אותם. זה ברוחניות נקרא "יופי של פנים", זאת אומרת עד כמה יוצא מהאדם אור, מילוי לאחרים, מילוי טוב. בגשמיות כתוצאה מזה, כמשורש לענף הגשמי. אז נולדנו ומתפתחת בנו דרישה ליופי החיצון של הפנים, לכן אנחנו דואגים להיות, להיראות יפים עד כמה שאפשר. וכלפי היופי עליו אתה שואל, אני הייתי קודם כל מעביר את בני האדם, ודאי אם זה היה באפשרותי, קורס.
אורן: אמרת שנשים דואגות שהפנים שלהן ייראו יפה. זה דבר טבעי. איפה נמצא הגבול? הבנתי שזו שאיפה טבעית שהפנים שלי ייראו כמה שיותר צעירות ויפות.
לא צעירות, לא אמרתי צעירות.
אורן: יפות, קורנות.
לא יפות, אלא אדיבות אולי.
ניצה: מאירות אולי, יש ביטוי כזה.
לא חשוב באיזה גיל הוא, אלא זה אדם שנעים לך לראות אותו, את היחס שלו, וכך הפנים שלו נראים.
אורן: אמרת שחייבים לדאוג לבריאות. אחר כך עברת לעניין היופי ואמרת שזה משהו אחר, זה דבר יותר מורכב, והתמקדת בפנים, שיש שאיפה טבעית שהפנים שלי יהיו כמה שיותר מאירות, כמה שיותר קורנות. עכשיו אני רוצה לברר לגבי מה אתה פה ממליץ?
טיפול פנימי, אני ממליץ כאן טיפול פנימי.
אורן: ניתוח, הזרקה.
לא, ניתוח פנימי.
אורן: מה זה ?
חייב האדם להביא את עצמו למצב שהוא טוב לזולת, ואז שיקרין את זה דרך הפנים. אם הוא יעשה את זה, הוא יחסוך הרבה ניתוחים וכסף.
אורן: תסביר את עצמך קצת בהרחבה.
ניצה: כן, טכנולוגיית אנטי אייג'ינג חדשה.
בסדר, לא חשוב, קודם נטפל בזה. שהאדם יידע שהטבע שלו מבפנים יפרוץ החוצה בחום, באהבה, בגישה יפה לכולם. סבר פנים יפות. ואז אפילו שהוא יהיה מכוער, היחס הזה הפנימי ייצא החוצה והוא ישנה לו את ההבעה החיצונית.
ניצה: זאת אומרת, ההרגשה הפנימית של האדם, משפיעה גם על סבר הפנים שלו, אפילו הפיסיות. ואז הוא כאילו נתפס על ידי החברה, הסביבה, גם אם הוא לא יפה פיסית, כמישהו שהוא מסביר פנים, מאיר פנים. הוא מקרין משהו טוב? זה בעצם מה שאתה אומר.
כן. ואז, אם חס ושלום הוא באמת מרגיש במשהו לא בסדר, אז יכול להיות שיש אפשרות במשהו לתקן. אבל אני לא חושב. זה לא ניתן מהטבע. האמת, האדם צריך להיראות כמו שהוא בא מהטבע.
אורן: למה?
כי ההבעה החיצונית היא תוצאה מהכוחות הפנימיים שפועלים בך. כי הכוחות האלה, הווקטורים האלה כשהם נפגשים, הם בונים את הצורה שלך, הם בונים את הפנים שלך, ובכלל גם את כל הגוף.
אורן: ואם עשיתי ניתוח אף?
אתה בזה קלקלת את המראה שקיבלת מהטבע, העונה לדברים הפנימיים שלך.
אורן: נניח שהיה לי אף מכוער.
מה זה מכוער? זה הכל תלוי. שוב, אתה רוצה על ידי הצורה הגשמית, הייתי אומר, הבהמית, לתקן את היחס שלך לאחרים, שיקבלו אותך יותר יפה. לא בגלל שאתה יפה מבפנים, אלא בגלל שאתה יפה מבחוץ.
ניצה: שהדימוי שלי ישתפר גם בעיני עצמי וגם בעיני החברה.
אם אתה נכנס לבדיקה פנימית כדי לשנות את עצמך ביחס לאחרים, אז הם יקבלו ממך את ההרגשה הזאת של איך אתה מתייחס אליהם, עד כמה אתה טוב, עד כמה אתה עם לב פתוח. הם בכלל לא יראו את הצורה החיצונית שלך. כמו ילדים שלא מבינים שאימא שלהם מכוערת או לא מכוערת, היא הכי יפה בעולם, הם מרגישים את הלב שלה. זה לא בגלל שהם קטנים, אלא בגלל שהם מרגישים ממנה את החום הזה.
אורן: נניח שאני אעבוד על עצמי בלהקרין באמת אהבה לאחרים וכן הלאה, זה משהו שאני עושה עם עצמי.
כן, אתה מתקן את עצמך.
אורן: אבל איך הסובבים אותי ירגישו?
הם ירגישו את זה. אתה מקרין את זה מסביבך, ודאי.
אורן: היום נשים בנות חמישים שהפכו לסבתות, לפעמים הן לא מרשות שתקרא להם סבתא, כי כאילו עשית אותה זקנה.
ישנן כאלה המון. נו אז מה.
אורן: אתה אומר לי, תעשה ניתוח פנימי, תשפר את היחס שלך לאחרים, ואז אתה תקרין מבפנים.
אתה תרגיש את עצמך צעיר.
אורן: אבל מי יספר להם את זה, אני לא מבין.
הם ירגישו את זה.
אורן: הם שמים עלי תוויות לפי האף שלי, לפי הפה, לפי השם.
לא. אם אתה יודע באמת להקרין חום, יחס יפה, ידידותי, הם לא ישימו עליך שום תווית רעה.
אורן: זה בידיים שלי או בידיים של האחרים, זה מה שאני מנסה להבין.
בידיים שלך.
אורן: זה בשליטתי?
בוא ננסה זאת, לפני ניתוח אף.
אורן: טוב, לפני שאני הולך לזה, תן לי איזה כיוון ראשון בניתוח פנימי, טיפ ראשון למה לכוון את עצמי, כדי שאני אתחיל להאיר ולהקרין.
אם אתה מקרין יופי פנימי שיש לך יחס יפה לבני אדם, והם מרגישים את זה, כי זה באמת מוקרן ממך, אז הם מרגישים אליך יחס כמו לאמא. ואמא לא יכולה להיות מכוערת, היא פשוט משהו חם, בטוח, יפה שאותו אני כל כך צריך בחיים. את זה הם ירגישו בך.
אורן: ואם אני במקרה גבר?
גם כן.
אורן: מה להקרין להם? אני לא יכול להקרין להם אמא?
זה לא חשוב.
אורן: בקיצור, לעבוד על עצמי להתייחס כמו אמא לאחרים.
אהבה וביטחון.
אורן: ממני אליהם.
כן.
אורן: תודה רבה לך הרב לייטמן, יכול להיות שאתה שווה לנו כמה עשרות אלפי דולרים, אנחנו נתחיל לבדוק את זה.