חיים חדשים - תוכנית 873 - הכוח המתקן בטבע

+תקציר השיחה
הכוח המתקן בטבע | ||
אם נכיר במטרה שאליה הטבע רוצה לקדם אותנו, נוכל להתפתח לעברה בכוחות עצמנו. נושאים מרכזיים בתכנית:
|
||
+תמליל השיחה
אורן: בתקופה האחרונה אנחנו לומדים כאן, מהרב לייטמן, איך לקחת את החיים שלנו למקום טוב יותר, איך לתקן את עצמנו כבני אדם וכתוצאה מכך להרגיש שהעולם שלנו מתקדם למקום טוב יותר. היום נרצה להמשיך ולברר איך אנחנו יכולים להביא לחיים שלנו כוח שיוכל לתקן את הכול.
יעל: במסגרת התוכניות שלנו על תיקון העולם ותיקון האדם, אנחנו רוצים לדבר על אותו כוח שעוזר לתיקון העולם, לתיקון האדם, אותו כוח שהוא שותף מרכזי מאוד, לפי מה שסיפרת לנו עד עכשיו, בכל התהליך עצמו, ונרצה לשמוע מהו אותו כוח שמתקן ואיך הוא מתקן אותנו.
נתחיל ממה הוא אותו כוח שמתקן.
אנחנו דיברנו על זה שאנחנו בעצם קיימים בתוך משהו. ה"משהו" הזה הוא ממש לא ידוע בצורה שהוא, איך שהוא לעצמו. אנחנו לא יכולים להרגיש שמשהו קיים מחוצה לנו, שאנחנו יכולים לחקור אותו בצורה כמו שהוא קיים ונמצא, כי את הכול אנחנו תופסים לפי התכונות שלנו, וזה מצטייר לפי איך שאנחנו בנויים, לפי הרגישות, לפי הכול. נניח שהאוזן שלי קולטת צלילים, אז אני לא יכול להגיד שהצלילים האלה קיימים גם מחוצה לי, אלא שהם נכנסים לאוזן ואחר כך הכוח הזה לוחץ לי על התוף, ומהתוף הלאה מתחיל להיות איזה תהליך חשמלי. זה מתחיל עם התנודות המפעילות את עצם הפטיש ונוצרות שם כל מיני צורות מכניות, אחר כך זה הופך להיות לצורה חשמלית, מהצורה החשמלית זה מגיע למוח, הופך להיות לאלקטרו-כימי, ואחר כך נכנס לתהליכים כימיים, ואת התהליכים הכימיים האלה אני כבר איכשהו מפענח, מזהה אותם כצלילים.
מה הקשר בין התהליכים האלו שעברו אצלי מהתוף והלאה עד שאני מזהה אותם כצליל בתוך המוח שלי, למה שקורה מבחוץ? אני לא יודע. אני גם לא יכול לדעת אם הצליל הזה הוא באמת קיים או לא קיים, אבל כנראה שהוא לא קיים, אלא יש איזו מין השפעה עלי, כנראה. אם אני דופק על משהו ואני שומע, אז אני אומר שבצורה כזאת זה קיים. אבל אני בעצם יכול לעשות את זה בכל מיני צורות אחרות, כלחץ על התוף, או כחשמל כשאני נוגע בעצב השמיעה, או כבר בתהליך אלקטרו-כימי כשאני מקבל תרופות כימיות או משהו אחר, ומשנה.
בקיצור, אנחנו לא יודעים בדיוק באיזו צורה אנחנו קיימים ומה אנחנו תופסים, אלא הסכמנו שזה ככה, ונוח לנו לא להתבלבל בזה. אבל אם אנחנו מדברים באמת על מחקר המציאות, אז הוא מתחיל לסבך אותנו מאוד.
אורן: אבל בכל זאת, לימדת אותנו כבר בתכניות הקודמות, שאפילו אם אנחנו לא מבינים איפה אנחנו בדיוק נמצאים ולא יודעים לענות את כל התשובות לכל השאלות, אפילו לא למעט מהן, בכל זאת יש איזה "כוח אחד", כך קראת לו, שהוא הכוח שמפתח אותנו קדימה. נכון, יש דבר כזה?
אתם רוצים להתקדם לכיוון הזה.
אורן: עוד יותר משם אני רוצה להתקדם. כבר לימדת אותי שיש כוח אחד שבתוכו הכול קיים, שאנחנו בקושי תופסים ממנו קצת והוא זה שמפתח אותנו קדימה. דיברת גם בתוכניות קודמות שכדי שהאדם ישפר את עצמו מבפנים, את התכונות הפנימיות שלו, את היחס שלו, אם להיות מדויק, למישהו שהוא לא הוא, לזולת, מיחס של לקבל ממנו הכול ולנצל ולספוג, ליחס של לתת ולאהוב ובזה לשפר את העולם שלו ולהחליף את תמונת העולם שלו, הוא חייב להשתמש ב"כוח מתקן", כך קראת לו.
אם כך, עכשיו אני יודע ממך בינתיים שני דברים שאני מבקש שתקשור לי אותם. הסברת לי שאנחנו קיימים בתוך כוח אחד שאתה קורא לו "הטבע", והוא מפתח אותנו קדימה. אני כבר לומד ממך שאם אני משנה את עצמי בהתאם לתכונות של הכוח הזה, שאני לא יודע בדיוק מה הם, אז העולם שלי יוכל להיות טוב יותר ולא בשום צורה אחרת.
ולא בצורה אחרת?
אורן: בתוכניות קודמות הסברת לנו שאין לאדם בשביל מה לרוץ ולתקן כל מיני דברים בעולם הסובב אותו, כי בסופו של דבר התיקון צריך להיות בתוכו. כשהוא ישתנה בפנימיותו, העולם שלו ישתנה כתוצאה מכך. אבל, הדגשת, שאין בכוחו של האדם לתקן את עצמו, לשנות את הטבע שלו. הוא חייב להשתמש בכוח המתקן.
כן.
אורן: אנחנו קיימים בתוך מערכת שאתה קורא לה "הטבע", שהיא מפתחת אותנו. איך אני עכשיו, מתוך המערכת הזאת, אפילו שאני לא מבין אותה ולא יודע להסביר לעצמי את הכול, מביא אלי כוח שישפר אותי, שיתקן אותי.
איך אני מביא את הכוח הזה?
אורן: כן. מהו הכוח הזה שיכול לתקן אותי ואיך אני מביא אותו אליי?
זה אותו כוח אחד, סך הכול אנחנו קיימים בכוח אחד שנקרא "הטבע", "א-לוהים", "אין עוד מלבדו", לא חשוב איך לקרוא לזה, כוח אחד. וכוח אחד, תלוי איך אנחנו משתמשים בו. הוא ניתן לבני האדם, דווקא לבני אדם, לא לדומם, צומח וחי, אלא ניתנה לבני אדם יכולת להשתמש בו בשתי צורות. או לפי אותה תוכנה כמו שישנה באותו כוח המפתח אותנו שנקרא "א-לוהים", שזה הטבע, בגימטרייה "הטבע", ואם אנחנו משתמשים לפי אותו כיוון, לפי אותה מטרה וגם לפי אותם האמצעים שנמצאים להתפתחות שלנו, אז אנחנו מתקדמים בצורה טובה, נוחה, שהיא דרך טובה. או שאנחנו לא רוצים להתפתח בהתאם למה שאנחנו לומדים מאותו טבע, מאותו כוח "אחד יחיד ומיוחד" שקיים, ואנחנו רוצים להתפתח לפי מה שבא לנו.
ואז יוצא שבצורה כזאת אנחנו הולכים לכל מיני כיוונים, לפי מה שבא לנו מתוך הבלבול שלנו, שאז אנחנו לומדים צורות ההתפתחות מכל מיני בני אדם שמבולבלים ביניהם, ואז אנחנו מתקדמים, אבל מתקדמים בצורה מאוד איטית, כל פעם בטעויות, בנפילות, אבל בכל זאת מתפתחים לאותו כיוון. במוקדם או במאוחר נגיע לאותה המטרה.
אורן: אתה אומר שאנחנו נמצאים בתוך כוח אחד. אין פה כמה כוחות, כוח מפתח, כוח מתקן, אלא יש בסופו של דבר מערכת אחת, כוח אחד שאתה קורא לו "הטבע" או "א-לוהים", לא משנה כל כך השם כמו שאני מבין, העיקר שזה כוח אחד כולל. הכוח הזה הוא גם מפתח אותנו, אבל יש לנו כבני אדם שתי אופציות, או שאנחנו מצליחים לפצח את הקוד של ההתפתחות, את התוכנה של ההתפתחות שעל פיה הוא רוצה לקדם אותנו, ואז אנחנו מתאימים את עצמנו לזה, או שלא. אם אנחנו לא מפתחים את הקוד של ההתפתחות, את התוכנה של ההתפתחות שמוגדרת בו עבורנו, אז אנחנו בכל מיני סוגי בלבולים, דור אחר דור, מבלבלים את עצמנו, עושים טעויות, והכוח הזה ימשיך לפתח אותנו.
הוא בכל זאת מפתח אותנו, רק אנחנו לא הולכים בהתאם.
אורן: לא מאיצים בעצמנו, לא לוקחים כביכול את ההגה לידיים שלנו?
אנחנו לא הולכים בהתאם אליו.
יעל: יש שני כיוונים שונים?
לא, זה לא כיוונים שונים. בכל זאת נתפתח לפי מה שצריך להיות, אבל אנחנו עושים כל מיני בעיות בדרך.
אורן: לעצמנו.
כן, לעצמנו ודאי, לא לכוח העליון הזה.
אורן: אני רוצה להבין איך זה עובד, איך אדם יכול להבין מהי תוכנת ההתפתחות וכיוון ההתפתחות שמוגדר בתוך המערכת הזאת שנקראת "הטבע" עבורו, ואיך הוא יכול להביא אל החיים שלו כוח מתקן? ומה זה בכלל כוח מתקן, מה הוא צריך לתקן באדם?
זה מאוד פשוט. אתה שואל בבת אחת הרבה שאלות, אבל נחלק אותן. קודם כל, מהי צורת ההתפתחות הנכונה, כדי שאני אלמד את הכוח הזה שמפתח אותי, הכוח היחידי שקיים בטבע והוא עצמו הטבע, והוא בעצמו שולט בכל. אז אני צריך ללמוד אותו, את תחילתו וסופו, ההשפעה שלו עלינו, לאיזו מטרה הוא רוצה לפתח אותנו, ולהשתדל לקבל את אותה דרך ההתפתחות ואותה המטרה, כמטרה שלי ודרכי בחיים.
אורן: ואם אצליח ללמוד אותו ולהבין לאיזו מטרה הוא מפתח אותנו, ואקח לעצמי את המטרה הזאת כמטרה שלי בחיים, מה יהיה אז?
אז אני ארגיש טוב בכל רגע ורגע, אני אתפתח בהתאם אליו. לא יהיה ביני לבינו שום חיכוך, שום סכסוך, שום אי התאמה.
אני תמיד ארגיש את עצמי כמתפתח יפה וטוב, אבל אני צריך כל זמן בהתאם לזה להרגיש אותו ולתקן את עצמי, כל הזמן לכייל את עצמי בצורה כזאת שאני מקבל צורות, חשיבה, הרגשה והתפתחות בכל צעד ושעל בהתאם אליו.
אורן: כדי לכייל את עצמי בהתאם לכוח הזה האחד, אני צריך להרגיש אותו ולכייל את עצמי בהתאם אליו.
ודאי, כן.
אורן: כדי לכייל את עצמי בהתאם אליו, מה אני צריך לקבל ממנו, סוג של עזרה, הכוונה, מה?
להרגיש אותו. ההרגשה שלו זה גם ברגש וגם בשכל, גם הרגשה, גם הבנה.
אורן: להרגיש ולהבין.
כן.
אורן: עכשיו אני זורם איתך ב"כאילו" רק כדי להבין איך השיטה הזאת שאתה קורא לה שיטת התיקון עובדת. נניח שאני ארגיש ואני אבין את הכוח הזה שאתה מכנה "הטבע" או "א-לוהים". אם אני ארגיש ואני אבין אותו, אני אדע לאן הוא מכוון אותי?
ודאי.
אורן: לאן הוא מכוון אותי?
להשתוות עימו.
אורן: מה זה אומר להשתוות עימו?
כמה שהוא פותח את עצמו יותר ויותר, איך שהוא בתכונות שלו, כך אני צריך לשנות את עצמי בהתאם אליו, להיות דומה לו. אבל אני לא מסוגל לזה, אני מגלה את עצמי כל הזמן כהפוך ממנו.
אורן: מה הוא ומה ההופכיות שלי ממנו?
הוא כולו נותן ואני כולי מקבל.
אורן: אז מה אני עושה?
הוא כולו חושב עלי ואני כולי חושב על עצמי.
אורן: עכשיו מה אני עושה? הוא הנותן ואני מקבל.
הוא נמצא באהבה אלי וגם אני נמצא באהבה.
אורן: אלי.
לעצמי, כן.
אורן: אז עכשיו איך אני עובד מהסטאטוס הזה?
להידמות לו.
אורן: כן, הסברת לי שזה יביא אותי לטוב.
שאנחנו הפוכים זה מזה בזה, בכתובת של אהבה, הוא אלי ואני לעצמי. אני צריך להיות ככה, "דודי לי ואני לדודי".
אורן: איך אני הופך את עצמי. הוא הנותן, הוא האוהב אותי ואני רוצה לקבל את אהבתו ואני אוהב את עצמי.
ההרגשה הזאת, הנטייה זאת לאהוב את עצמי, זה נקרא האגו שלנו. הטבע שלנו הוא כך.
אורן: זאת אומרת ככה הוא יצר אותי, זה לא שזה איזה דפקט. זה בסדר גמור.
אתה לא אשם בזה.
אורן: אבל אני הפוך ממנו.
אתה הפוך, זאת הבעיה שלך.
אורן: איך אני פותר את הבעיה? יש מושג שאתה משתמש בו הרבה, שנקרא "כוח", אתה צריך להביא לחיים שלך כוח טוב, כוח שיתקן אותך, כוח שיהפוך גם אותך להיות "הנותן", "האוהב" כמוהו. נכון?
אם אתה רוצה לשנות את החיים שלך בהתאם אליו, תבקש ממנו.
אורן: מה זאת אומרת לבקש?
לבקש. פשוט מאוד. תבקש שבמקום שהוא כל הזמן ישפיע עליך בצורה מסוימת, שהוא ישפיע עליך בצורה שהוא ישנה אותך, לא שייתן לך דברים טובים או רעים, והרעים זה לא שהם באים ממנו, ואתה מקבל אותם כך, אלא אתה תבקש ממנו שהוא ישנה אותך בהתאם אליו.
אורן: איך הוא ישמע את הבקשה שלי?
תרצה.
אורן: מה זאת אומרת, תרצה?
שאתה שומע שבעצם אתה צריך עכשיו להשתוקק לא למלא את האגו שלך, כי בכל זאת אתה רואה שמהחיים האלו, זה שאתה רוצה למלא את עצמך בכל מיני דברים, לא יצא לך כלום. אלא לאט לאט, בהתפתחות ההדרגתית שלנו במשך אלפי שנים, אנחנו מגלים שבצורה כזאת אנחנו לא מגיעים לשום תענוג, הנאה, לשום הישג, אפילו בלי הנאה, לשום הישג אנושי, גבוה, משהו, בכלום. אין לך במשהו להתגאות, שהשגת, שהגעת למשהו.
ואז אתה מגיע להחלטה שמה שצריך סך הכול זה לגלות את הכוח העליון הזה, הבורא. לגלות אותו זאת אומרת להיות כמוהו. איך אני מגלה משהו? אני צריך לבנות בי אותה תבנית, אותו מודל כמו הכוח ההוא. ואז, כשאני חוקר את התבנית הזאת, אני אגלה אותו. כי אני לא מגלה משהו שהוא מחוצה לי. הכול נתפס בתוכי. אז כדי לגלות, לחקור את הכוח הזה היחיד, השולט בכל המציאות, אני צריך לבנות אותו.
אורן: אבל כדי לבנות תבנית כמו שלו, שהיא של נתינה ואהבה טהורה, אני צריך לבקש ממנו, אמרת קודם עזרה, "תרצה שהוא ישנה אותך". כי התבנית הבסיסית שלי היא הפוכה.
שיבנה בי תבנית חדשה. שיבנה בי את עצמו.
אורן: אז אני רוצה להבין איך המנגנון הזה עובד.
אתה רוצה מאבא או מאימא, כמו ילד, "אני רוצה להיות כמוך".
אורן: אז זהו, שאני תופס את זה לגמרי לא כמו אבא, אימא, או ילד, "אני רוצה להיות כמוך". אני עבדתי הרבה שנים במגדלי עזריאלי בתל אביב. אני עבדתי בקומה עשרים ושלוש. למיטב זכרוני יש שם ארבעים ומשהו קומות. מדי פעם קרו כאלה אסונות שאנשים עלו למעלה והתעופפו למטה לכביש, התאבדו.
אם בן אדם שהייתי שואל אותו.. שהוא עומד שם למעלה וקופץ למטה, ועוד דקה הוא מתרסק שמה למטה, חס ושלום, אני אשאל אותו, "תגיד, איך זה מרגיש?" הוא יגיד יכול להיות שזה מרגיש טוב, מרגיש רע. הוא יכול לבקש מכוח המשיכה, "תעשה טובה רגע, אל תפעל"? אולי התחרטתי בדרך, יש לי ארבעים ומשהו קומות, אולי בדרך יבואו לי עוד מחשבות. גם אם הוא יבקש נורא וגם אם הוא מאד ירצה, בסופו של דבר הוא יתרסק למטה בצומת. נכון?
כן, כי חוקי הטבע לא משתנים.
אורן: אז איך אתה ממליץ לי עכשיו, תפנה לכוח הכללי הזה, שאתה קורא לו הטבע, ותבקש ממנו שישנה אותך. מה זאת אומרת? אתה יכול לפנות לכוח הכבידה ולבקש ממנו משהו?
לא.
אורן: אז איך אני יכול לפנות לכוח הכללי הזה?
לא, אתה לא מבקש לשנות את החוקים. אתה רוצה להוסיף למה שאתה, עוד חוקים הנוספים. להידמות לו. למה אתה חושב שבזה אתה מתרסק, שאתה ממית את עצמך?
אורן: לא, לא דוגמת ההתרסקות. דוגמת הפנייה לכוח ולבקש ממנו משהו. תן לי דוגמה בטבע שאתה פונה לכוח ומבקש ממנו משהו, לאיזה כוח בטבע. אפשר לבקש משהו מכוחות הטבע?
לא, אנחנו עושים את זה בצורה אחרת.
אורן: איך?
אתה צודק שבצורה ישירה אי אפשר לפנות. אבל אני יכול לפנות אליו בתנאי שאני רוצה להתחבר עם אנשים אחרים. ואני רוצה להיות דומה לכוח העליון הזה. מתי אני יכול להיות דומה לו? שאני נמצא בחברה עם האנשים האחרים, ואני רוצה להשפיע להם טוב.
אורן: להיות באהבה ונתינה אליהם.
כן. בדומה.
אורן: בדומה לתכונות של הכוח הזה הכללי.
כן.
אורן: אבל הסברת לי שאני מטבעי אגואיסט, אוהב את עצמי, רוצה לתת לעצמי.
כן.
אורן: ואני רוצה עכשיו להתייחס אל יעל ואל אנשים נוספים שימצאו איתי בתוך אותה מעבדה שאתה קורא לה "קבוצה", ששם אדם יכול לתקן את עצמו ורוצה להתייחס אליהם טוב, אבל התבנית הפנימית שלי, הטבע הפנימי שלי הוא לא כזה.
נכון.
אורן: אז מאיפה אני מביא כוח שמשנה לי את התבנית הפנימית, את התכונות הפנימיות שלי?
לא. כוח יש, רק אתה צריך לרצות. אז אתה נכנס לחברה ששם כולם חושבים כמוך, להגיע למצב שיחסר לכם להידמות לבורא ביחס הדדי זה אל זה.
אורן: ואם מאד נרצה להיות דומים לבורא ולהתייחס באהבה ונתינה, אז נקבל ממנו כוח?
כן.
אורן: איך הוא ידע שאנחנו מאד רוצים? איך עובד המנגנון הזה של פניית האדם לכוח טבע?
מהרצון של האדם להידמות לבורא, בלעשות טוב לאחרים, זה נשמע בתוך הכוח הזה העליון, מפני שהוא בעצמו כזה, זה הטבע שלו.
יעל: אבל איך זה, כוח טבע מגיב לרצון האדם?
ודאי, ודאי, כל הזמן, בכל דבר ודבר אנחנו נמצאים אתו באינטראקציה. אנחנו כל הזמן פונים אליו, רוצים או לא רוצים. וכל הזמן מקבלים ממנו תגובה, רוצים או לא רוצים. אנחנו אפילו לא מודעים לזה, כי אנחנו פועלים בתוכו. זה כמו ענן שאני נמצא בו.
יעל: אז הוא מרגיש אותי בכל מצב?
מרגיש, כי הוא גם מייצב את כל המצבים האלה. ודאי שכן. הוא מייצב את כל המצבים האלה, המצבים האלה עוברים דרכי, אני מגיב עליהם והוא מרגיש את מה שאני מגיב. אמנם הוא יודע מה התגובה וכן הלאה, ומגיב על זה שוב, וכך כל הזמן מפתח אותי, מרגע לרגע נותן עלי איזו השפעה ומודד כמה אני מגיב.
ואני, על ידי זה שנמצא בחברה מיוחדת, יכול להוסיף לתגובה שלי את כוח החברה. כי אני אז יכול להתחיל לבקש ממנו עוד יותר להיות בכוח השפעה כלפי האחרים, יותר ממה שהוא מעורר בי. הוא מעורר בי כוח השפעה ראשון שנקרא "ניצוץ", ואני, על ידי זה שאני נמצא בחברה במה שנקרא "כוח הערבות", אני מוסיף לניצוץ הזה עוד כוחות, עוד רצונות, ואז הוא מקבל את זה ממני ומתחיל לפתח אותי לפי רצוני.
יעל: יש כאן מערכת שלמה, הדדית, לפי מה שאתה אומר בעצם.
ודאי, אנחנו נמצאים בטבע, זאת אומרת, בתוך הכוח הזה.
יעל: והכוח הזה הוא משחק מכור, זאת אומרת הוא מפעיל עלי כל מיני דברים.
זה כלפי כל בני האדם, אבל לא כלפי אלו שנמצאים בקבוצה. כי בקבוצה אני יכול לקחת מהחברים שלי תוספת רצון, ואז אני מבקש מהבורא בתוספת רצון. אני אפילו לא צריך לפנות, כי כך קורה כשאני מסתכל עליהם ואני תופס מהם תוספת רצון, אז הוא בהתאם לזה פועל עלי.
יעל: בעצם יש לו מין סנסור שמרגיש את הרצון שלי, ובהתאם למידת הרצון שלי הוא בעצם פועל, גם אם אפילו זה לא במודעות שלי, נכון?
בוודאי.
יעל: אני לא צריכה לבקש, או להגיד, אלא יש איזו הרגשה פנימית שהוא מרגיש איפה אני נמצאת, ובהתאם לזה הוא מכוון אותי ופועל בהתאם. ולפי מה שהבנתי ממך, אם אני נמצאת בתוך קבוצה, אז הרצון הזה בעצם גדל, זאת אומרת, אני מקבלת עודף כוח, ואז יש יכולת לאותו כוח לפעול עלי בצורה יותר משמעותית בעצם. האם הבנתי נכון את המנגנון הזה?
נכון.
אורן: אני לא מבין פה משהו בסיסי. אני לא מבין את הדו צדדיות שיש פה, איך פתאום אותו כוח אחד שבתוכו הכול מתפתח וגם אני, הופך להיות כוח שמגיב אלי, משדרג אותי ומתקן אותי. אני מבין שאני אשדרג את עצמי, שאני אתפתח. אבל איך הוא מפתח?
הפרח מתפתח על ידי מה?
אורן: על ידי הכוח המפתח שנמצא בטבע ומפתח אותו.
אז גם אתה כך. אבל בטבע יש את החיסרון שלו הטבעי, וכאן אתה מוסיף עוד חיסרון.
אורן: מה זה מוסיף חיסרון?
מאחרים.
אורן: מה זה חיסרון?
רצון.
אורן: אתה מוסיף רצון.
כן.
אורן: אתה מוסיף רצון. אחרי שלמדת והבנת את כל השיטה הזאת, את כל המערכת הזאת, מתפתח בך רצון להיות גם באהבה, בנתינה, כמו הכוח האחד שבתוכו אתה נמצא.
כן.
אורן: מה שאני לא מבין, איך זה שרכשתי רצון חדש שאין בי בטבע שלי, כמו להיות האוהב, הנותן, הכוח הזה שנמצא ביחס לאנשים אחרים. איך זה שפתאום מביאים לי תגובה מהכוח? הרי כוח זה כוח, איך הוא מגיב אלי, איך הוא יודע פתאום מה אני רוצה, איך הוא נכנס איתי לאינטראקציה דו צדדית? חשבתי שכוח זה דבר שפועל באופן קבוע.
זה לא קבוע, איזה קבוע, איפה אתה רואה בטבע שלנו קבוע? הכול כוחות. אתה מסתכל על מסך מחשב, אלו כוחות שפועלים כל הזמן באינטראקציה וכל הזמן משתנים. אותו הדבר כאן. זה גם מסך מחשב, רק מחשב אחר שאתה לא רואה את המסך, כי כל זה, זה מסך, ואתה רואה שהכוחות האלה פועלים ומייצבים לך את צורת העולם ואת עצמך. הכול זה דמיון. "העולם המדומה", זה נקרא.
יעל: מה מפעיל אותו כוח מתקן? מה יגרום לו לעשות איזו פעולת תיקון?
הרצון שלי החדש, שבנוסף למה שהוא מזמין בי, אני תופס אותו מהקבוצה. הרצון הטוב, זה שאני רוצה להיות טוב איתם, כמוהו, אז אני מבקש, כאילו בזה שאני תופס מהחברים שלי, אני מצטייד ברצון נוסף להיות דומה לבורא. ועל הרצון הנוסף הזה שקיבלתי מהם, הוא מוסיף לי את התכונה, תכונת ההשפעה, תכונת האהבה.
ועל ידי תכונת השפעה ואהבה שאני נעשה כמוהו, אני מתחיל להרגיש אותו, אני מתחיל להרגיש את העולם, אני מתחיל להסתכל על העולם בעיניים שלו, זאת אומרת, כמו שהבורא תופס את המציאות, גם אני תופס את המציאות. אז יש לנו עכשיו תפיסה משותפת. אנחנו שותפים.
יעל: אני רוצה שניה להבין את זה מדוגמה יותר פשוטה. אם למשל אני רעבה ורוצה לאכול, אני אבקש אוכל, ובעצם אני אקבל מאותו כוח אוכל. נכון?
כן.
יעל: אני צריכה לפתח אותו רצון בעצם לנתינה, וככל שאני מפתחת אותו הרצון לנתינה, הוא בעצם נותן לי את הארוחה, נותן לי את האפשרות לתת? זה בעצם המנגנון. איך מפתחים אותו רצון לנתינה? כי אם אני אדע לפתח את הרצון שלי לנתינה, אני בעצם אקבל את התיקון.
את הרצון הזה מקבלים מהקבוצה, מהסביבה. ולכן הכול תלוי מהסביבה. לכן כל הבעיה שלנו היא, איך אנחנו בונים את הסביבה הנכונה שבה אנחנו מתפתחים.
אורן: ניסינו להבין בתוכנית הזאת, מאיפה אני יכול להביא לחיים שלי כוח מתקן, כוח שיהפוך אותי להיות אדם מתוקן, וכתוצאה מזה אני ארגיש עולם מתוקן.
הסברת לי, שאתה קיים בתוך מערכת שבה פועל כוח אחד שקוראים לו "הטבע", הוא מפתח אותך ואת כל הבריאה כל הזמן. אם תצליח לרכוש תוספת של רצון להיות דומה לו בתכונות שלך להיות האוהב, הנותן כמו שהוא, בזה אתה תגרום לאותו כוח אחד שפועל כל הזמן ועל כולם לפעול עליך בצורה מיוחדת, כי אתה פיתחת בקרבך רצון מיוחד. ואז הכוח הזה שיפעל עלי בצורה מיוחדת, הוא ייקרא "הכוח המתקן אותי". הבנתי נכון?
כן.
אורן: לסיכום, מכל מה שדיברנו היום, מה הדבר שנראה לך הכי חשוב לזכור, עד למפגש הבא שלנו אתך?
שעל ידי סביבה טובה, אני יכול להידמות לבורא.